Jump to content

Recommended Posts

 

Link to comment
Share on other sites

 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Link to comment
Share on other sites

 

Link to comment
Share on other sites

სალამი მეგობრებო, m2 სსდ 50 გრადუსი ნორმალურია?

Link to comment
Share on other sites

კი, ანუ შენ მოდელზე თუ მაგდენზე ადის არანორმალური ნამდვილათ არაა, ისე მაზერის ჰიტსინკით უფრო დაბალი აქვს როგორც წესი ტემპები ნორმა მაზერებზე შედარებით ვიდრე თავისი ჰიტსინკით, ამიტომ ყოველთვის ჯობია მაგის გარეშე აიღო მოდელი და მაზერის ჰიტსინკზე დასვა მერე, მაგაზე გრილი მაინც არცერთი მოდელი აღარ იქნება, ზოგიერთები 70 გრადუსსაც ცდებიან ჯენ5 თავისივე ჰიტსინკით, მაზერის ჰიტსინკზე შეიძლება ასე 15 გრადუსამდე დააკლოს ტემპერატურა ეგეთზე, აქა აქვთ დატესტილი რამდენიმე ჯენ4 მოდელი: https://overclock3d.net/reviews/storage/pcie_4_0_nvme_ssd_roundup/12 საშვალოთ 20 ან მეტი გრადუსითაა ცხელი სატა3 ვარიანტზე ეგეთი, დაწვით არ დაიწვება, ნუ სტანდარტულათ თუ კონტროლერმა გაუბერა ისევე, სიცხის გამო ნაკლებათ უფრო, მაგრამ რაც დაბალი იქნება ტემპრატურა მაინც მით უკეთესი

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, George said:

კი, ანუ შენ მოდელზე თუ მაგდენზე ადის არანორმალური ნამდვილათ არაა, ისე მაზერის ჰიტსინკით უფრო დაბალი აქვს როგორც წესი ტემპები ნორმა მაზერებზე შედარებით ვიდრე თავისი ჰიტსინკით, ამიტომ ყოველთვის ჯობია მაგის გარეშე აიღო მოდელი და მაზერის ჰიტსინკზე დასვა მერე, მაგაზე გირილი მაინც არცერთი მოდელი აღარ იქნება, ზოგიერთები 70 გრადუსსაც ცდებიან ჯენ5 თავისივე ჰიტსინკით, მაზერის ჰიტსინკზე შეიძლება ასე 15 გრადუსამდე დააკლოს ტემპერატურა ეგეთზე, ეგა აქვთ დატესტილი რამდენიმე ჯენ4 მოდელი: https://overclock3d.net/reviews/storage/pcie_4_0_nvme_ssd_roundup/12 საშვალოთ 20 ან მეტი გრადუსითაა ცხელი სატა3 ვარიანტზე ეგეთი, დაწვით არ დაიწვება, ნუ სტანდარტულათ თუ კონტროლერმა გაუბერა ისევე, სიცხის გამო ნაკლებათ უფრო, მაგრამ რაც დაბალი იქნება ტემპრატურა მაინც მით უკეთესი

 

მაზერის თერმობალიში აქვს და თავის ხუფი რაც არის, არ მქონია აქამდე პრაქტიკაში, ოკ მადლობა

Link to comment
Share on other sites

ხო ზოგიერთებზე ორივეს ერთად დატოვება არ გამოვა, ან საერთოდ არ ძვრება ზოგს ჰიტსინკი, ეგ პრობლემა იქნება ზოგ მოდელზე, ამიტომ ეგეთებზე ცალკე იყიდება ხოლმე ჰიტსინკის გარეშე იგივე მოდელი უკვე, ანუ მაზერს თუ აქვს ჰიტსინკი მე ჰიტსინკის გარეშე ავიღებდი ყცელა m2 მოდელებს, ეგრე ჯობია რაც ჩანს მაგ ტესტებშიც, ჯენ5-ზეც ეგრე იქნება, თუმცა კორსარს რაღაც კარგი ჰიტსინკი დაუყენებია თავის მოდელზე და უფრო დაბალ ტემპებზე მუშაობს 

Link to comment
Share on other sites

 

Link to comment
Share on other sites

მაგარი საკაიფო რაღაც გავაძრე  :D სატირალი უფროა რა 

ბერძნული შაურმების საიტია  greekpoint,   ხოდა ვათვალიერებ მენიუს , ააქვთ ესეთი შეთავაზება "პატატო პიტა"

 

რა დევს ეხლა ამ ბერძნულ შაურმაში

1) ნახშირის პიტა ანუ ჩვეულებრივი გაპრტყელებული ცომია და ეტყობა ნახშირს უსვავენ 

2) ძაძიკი , ანუ ესეც არაფერი , გაწურული მაწონი + ნიორი + კიტრი (პურზე წასასმელი სოუსი)

3) კარტოფილი + პომიდორი+ კეტჩუპი სალათის ფურცელი

 

ანუ არაფერი ისეთი არ დევს  ,უხორცო რა, და ფასზე იკაიფეთ 9 ლარი :D DD

სუფთა ქართული მიდგომა, მაინც იყიდიან და რა პრობლემაა, ზოგი შედის გაგებაში არარი რას ყიდულობს , ბრახ შეტენიან არაფერს 9 ლარად :D 

 

 

Opera-Snapshot-2023-04-10-225814-greekpo

 

Link to comment
Share on other sites

ხო ვნახე იმდღეს ეგ მეც, რუსთავში მგონი არაა, ისე რაღაც გიროები და პიტები კი მხვდებოდა გლოვოზეც, თუმცა არასდროს გამომიწერია, მე უფრო სუშებს, ბურგერებს, პიცებს და აზიურ სამზარეულს ვაწვები ბოლო პერიოდში, იგივე burger lions, ბონანზა, პეპელ ვოკი, კიოტო და ასე შემდეგ, ერთი შინაურიც უნდა მოვსინჯო თუ ვარგა რამეთ ქართული სამზარეულო ანუ, ეგ ყველაფერი რუსთავის მაშტაბით მარტო, ნუ ეგ ბერძნული შაურმაა ფაქტიურათ, საბერძნეთში რომ ვიყავი იქ მხვდებოდა, მაგრამ არაა ისეთი პოპულარული მაინც მგონი როგორც თურქეთში დონარები და ქაბაბებია, ან თუნდაც იგივე შაურმა ქუჩაში, გემრიელი კი იყო რახან სტამბულშიც ვარ ნამყოფი მე, სალონიკებშიც და ათენშიც, ეგენი გასინჯული მაქვს არაერთხელ ყველაფერი, ეგ ბერძნული იოგურტის სოუსი განთქმულია ისე, არა მარტო პიტებში იყენებდენ, მწვადებიც გასინჯული მაქვს და ხორცეულიც მაგათი, ჩვენი ჯობია ან თურქული გემოთი მაინც, თურქებს ძალიან გემრიელი რაღაცეები აქვთ და თან საკმაოთ იაფი ჯდება და არა ძვირი სტამბულში და არა მარტო, იგივე დონარები, ადანა კებაბი, შიშ კებაბი და სხვები ბევრი რამე აქვთ, პიცასავითაც აქვთ მაგათ საკმაოთ არასტანდარტული თოხლია, პიცის გემო არა აქვს, მაგრამ მსგავსი ტიპის საჭმელია ისიც, ისე მე ბრაზილიური რესტორანიც მაქვს გასინჯული ავსტრიაში და დიდათ არ მომწონებია, დობრათ ხორცეულია შემწვარ-მოხრაკული, გემოთი არ მომეწონა მე ეგრე შემწვარი, ყველაზე გემრილი ქართულს რომ დავანებოთ თავი მაინც აზიური სამზარეულოა, ძალიან არომატულია და სასიმოვნო შესაჭმელი თევზი იქნება, მარეპროდუქტები, თუ ხორცეული, გველები და ხოჩოები არაა აუცილებელი შეჭამო და სხვა რედკი რაღაცეები ძაღლი იქნება, კუ თუ რამე რედკი გარეული ცხოველი, ისე ნიანგი ყოფილა საკმაოთ გემრიელი გრილზე და კუსაც აქებენ, ისე კი თავის დროზე ბაყაყიც მაქვს გასინჯული, ლოკოკინებიც ირლანდიაში და კუს კონსუმეც, გულისამრევი შეგრძნება არ გებადება არცერთზე, სპეციფიკური გემო აქვს სამივეს, ბაყატი წააგავს სოჩნი ქათამს ოღონდ ბევრათ ნეჟნი ხორცია და რბილი, კუ ცოტა უხეშია რომ მოიხარშება, ლოკოკინებიც სპეციფიკური საჭმელია, მაგას ისევ უსტრიცები და მიდიები მირჩევნია მაინც ან სამეფო კრივეტკები, ძალიან გემრიალი საჭმელია სიიფუდი, ისე ჩვენში დარჩეს და დიდი ზომის შაურმა ლამის 20 ლარი ღირს უკვე რუსთავში რომ გაიარო ცნობილ საშაურმეებში, ანუ გაძვირა, მაგას მე ისევ პიცა მირჩევნია 33სანტიმეტრიანი, თითქმის იმავე ფასში ეძრობა და ეგ მირჩევნია შაურმის 1 პორციას მაინც, ან burger lions-ის ჰამბურგერი რაც აქვთ 25 ლარამდე მანდ უზარმაზარი პორციებია რასაც ქვია https://burgerlionsrustavi.ofoodo.com/#/catalog/e1eb1561-c4f2-4475-90bf-b2579ab39382?parentId=root

Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, George said:

ხო ვნახე იმდღეს ეგ მეც, რუსთავში მგონი არაა, ისე რაღაც გიროები და პიტები კი მხვდებოდა გლოვოზეც,

გირო ცოტა სხვანარი პონტია თითქმის გავს შაურმას მაგრამ თავისებური გემო აქ რა, მე გემოთი გირო მირჩევნია ,საბერძნეთში თუ ყოფილხარ გექნება ეგეც გასინჯული, აქაური შაურმაც ძალიან კარგია ეგეც მიყვარს ,ანუ ორივეს თავისი ადგილი აქ , ცუდი ისაა რო ძაან ძვირს ადებენ ფასს აქ შაურმას და შეგნებულად არ ვყიდულობ, რო მომენატრება გირო  მე თვითონ ვაკეთებ ჩემ გემოზე და საკაიფო გამომდის, ინგრედიენტებში ყველაზე ძნელი საშოვნელი "მუსტარდია " ტკბილი მდოგვია კარფურშ იყიდება , კეჩუპთან ერთად თავის გემოს აძლევს და ასწორებს რა, ნუ მოკლედ ძან ძვირად ყიდიან აქ ყველაფერს ბოლოს 2008 ში რო წამოვედი ერთი გირო 2 ევრო ღირდა აქ რო შაურმა 6-7 ლარად იყო , ორი ევრო შეფარდებით იქაურ  პურის ფასთან დაახლოებით 3 ლარამდე გამოდის ,კურსით არ ვიძახი , პურის ფასს ვადარებ , ანუ რამხელა სხვაობა ხო ? სად 7 ლარი და სად 3 ლარი, იქ შედარებით ყველაფერი იაფი იყო ,აქ ეგრევე დაახეთქებენ ორმაგ ფასს

ბერძნული სამზარეოლოც კარგია , თავისებური საჭმელები აქვთ და თავისებურად გემრიელია , ქართულს რათქმაუნდა ვერ ჯობია მაგრამ არც ჩამოუვარდება , ისე ბერნებს ბევრი ჭამა არ უყვართ , ცოტას ჭამენ და ცოტა პურს აყოლებენ , აი ჩვენ რო ვიცით რამდენიც ჩაგეტევა ჭამე ეგენი ეგრე არარიან , პურსაც ძაან ცოტას ჭამენ, ანუ ჩვენ რო ოჯახში გვინდოდა 5 პური ეგენი 1 პურს ჭამდენ , მაგრა ვკაიფობდი ხოლმე მარკეტში აჭრევინებდენ კალბასებს 3 ნაჭერი 4 ნაჭერი (თხელი ნაჭრები) ჩვენ კიდე 1 კილო და ზევით :D  წარმოიდგინე 1 კილო თხელ ნაჭრებათ დაჭერი :D გამყიდველები ვერ გვიტანდენ რო გადვინახავდენ :D  ზეთის ხილს დაუმუღამე მაგრად ,თავიდან ვერ ვჭამდი და მერე მაგრათ მივეჩვიე , თევზი სავსე იყო ბაზარი და საკმაოდ ნორმალური ფასები, ისე მე ლოკოკინები და ბაყაყები არ გამისინჯავს და არც მაქ სურვილი , აი რვა ფეხა და კალმარები სხვა დონეა ძაან დამევასა და ხშირად ვყიდულობდით, ხო მწვადიც სხვანაირი აქვთ , რიგანის აყრიან და თავის გემოს აძლევს (აქაურ ქონდარს გავს გემოთი ,თითქმის იგივეა რა) შენ მაშინ იქაური არაყიც გექნება გასინჯული უზო ეგრე ქვია, საშინელი გემო აქ , ვალერიანის არომატი დაკრავს და ვერანაირად ვერ მოვიწონე , თვითონ მაგრად ევასებათ 

ჩვენი სამზარეულო მაინც სხვაა რა ,შეილება იმიტო რო ჩვენია და უფრო გემოთი ეგ გვირჩევნია , აი სუში არ გამისინჯავს , ისე სიმართლე რო გითხრა არც მაქ სურვილი გავსინჯო , ისე მე კულინარია მევასება და სახლში ვაკეთებ ხოლმე ბევრ რამეს , შაურმასაც სახლში ვამზადებ და სხვათაშორის კარგი გამოდის, ხინკალსაც ვაკეთებ , როცა გევასება ჭამა შენ გემოზე გინდა რო გააკეთო საჭმელი

ესე ადამიანს თუ მოშივდა ყველაფერს შეჭამს , აი ბეარ გრილსის სერიებს რო უყურებ გადასარჩენად რას არ ჭამს ტიპი , ანუ რო გადარჩე ეგეთ პირობებში გველსაც და ბაყაყსაც შეჭამ , შომშილი ცუდი რაღაცაა 

აი ვიდეოც ვიპოვე როგორ ამზადებს ჩანს 

 

მეორე კიდე ძაან მაგარი ქათამი კართოფილთან ერთად ღუმელში გამომცხავრი , ძაან მაგარი გამოდის 

 

Link to comment
Share on other sites

ნუ სუში და ლაპშები ძვირია და ვიღებ მარტო 20-25% სეილზე, იგივეს თქმა შეიძლება პიცებზე და იტალიუს სამზარეულოზეც, რუსთავში ნორმალური მარტო ბონანზაა, კარგი რაღაცეები აქვთ საკმაოთ, მაგრამ იაფი არ ღირს ნამდვილათ, ქართულებს რედკათ ვუკვეთავდი, ეხლა მინდა ეს მოვსინჯო თუ რამე კარგი სეილი ისევ არ გამოხტა სხვა რაღაცეებზე https://www.facebook.com/shinauri.bar/ არც იაფია და არც ძალიან ძვირი, ევროპაში მაგარი სიძვირეა მაინც, მაგრამ ხელფასებიც მაღალია, იქ აქ რომ ლარებში გიჯდება შეიძლება ევროებშიც არ გეყოს ზოგან, დაახლოები იგივე ასორტიმენტი, ან ოდნავ უფრო უკეთესი, რამე პრემიუმ კლასის სამზარეუოზე არცა მაქვს პრეტენზია, ანუ აქ ლამის ორჯერ მეტი მოგივა ვიდრე გერმანიაში იგივე ფასათ, რამე ძალზე უბრალო ვარიანტებზე არა მაქვს საუბარი, დაახლოებით თანაბარი დონის რომ იყოს და არა მაქსიმალურათ ბიუჯეტური და ცუდი ინგრედიენტებით, რაცაა ეგაა, მე მაინც სეილებზე ვიღებ ხოლმე და არა ხშირ-ხშირათ მაგეებს, თვეში ერთხელ ან მაქს ორჯერ ჰამბურგერი თუ დავითრიე ბურგერ ლიონში ან პიცა-სუში-ლაპშები სხვაგან, ხშირ-ხშირათ მე არ ვუკვეთავ ხოლმე მაქედან, ჩვენი ხელფასების და პენსიების ფონზე გამოდის ეგ ძვირი, ისე არც ისე ძვირია მაინც, განსაკუთრებით სუშები, პიცები და ლაპშები, ბოლო ფასების ფონზე, თუმცა შეიძლებოდა ცოტა უფრო იაფიც დაედოთ მაინც, ისე ლაპშებზე და პიცებზე მე 2-3 წლის უკანაც იგივე ფასები მახსენდება, დიდი მატება აღარ ყოფილა რუსთავში მინიმუმ, თვითონ სურსათი გაძვირდა მაინც ვიდრე გაიაფდა მაგ პერიოდში, ანუ თუ გქონდა ზედმეტი 100-120 ლარი თვეში მაგეებზე ისევ ისე შეუკვეთავ, თუ არ გქონდა ლაპარაკიც არ ღირს ფასებზე ალბათ, თან არის პერიოდული 15-25% სეილებიც რომელიც თვითონ გლოვოზე ანონსდება ან მაგათი ფეისბუკის ლინკებზე, სუშები გემრიელი აქვთ ნამდვილათ იგივე პეპელ ვოკში და კიოტოში რუსთავში, მაგ ორს გირჩევდი პირველ რიგში ალბათ თუ სუშის გასინჯვა მოგინდება, მაინინგის ბუმი რომ იყო და კარგ მოგებას დებდა ყოველთვიურათ, უფრო ხშირ-ხშირათ ვუკვეთავდი მაგ პერიოდში, ეხლა უფრო ნაკლებათ ვუკვეთავ ხოლმე მაგ ყველაფერს, ლაპშას და ბრინჯსაც თავისი მუღამი აქვს, მიყვარს განსაკუთრებით კრევეტკებიანი, მაგასაც თუ შეუკვეთავ ისევ კიოტო-პეპელ ვოკში, სხვაგან არაა ეგეთი გემრიელი მაინც რუსთავში

Link to comment
Share on other sites

Just now, George said:

ნუ სუში და ლაპშები ძვირია და ვიღებ მარტო 20-25% სეილზე, იგივეს თქმა შეიძლება პიცებზე და იტალიუს სამზარეულოზეც, 

ხო პიცა დამავიწყდა ,მაგასაც  ვაკეთებ ჩემით , ვიცი როგორც კეთდება და ჩემ გემოზე ვაკეთებ , სიძვირეს რაც შეეხება აქ საბერძნეთთან შედარებით ძაან ძვირი ფასებია , აი იქ რო ვიყავი ბევრი ჰიპერმარკეტი იყო სადაც ძაან იაფად იყო ყველაფერი , აი მაგალიტად შეფარდება რო გავაკეთო ჩვეულებრივ ურიკას რო გაავსებ ყველაფრით და გადაიხდი 50- 60 ევროს ანუ დაახლოებით 1 კვირის მარაგში ვიხდიდი მადგენს 

აქ კიდე ურიკა რო გაავსო 200-250 ლარიანი ხარ სულ მცირე , შეფარდება გავაკეთე მე აი ურიკა რო 60 ლარად გაავსო და ბევრი პრპდუქტი იყიდო 

აზრი იყო ესეთი რო იაფი რო იყო ხალხი ბევრს ყიდულობდა რაოდენობას და ცატა მოგება ქონდათ ოღონდ დიდი რაოდენობით მომხმარებელი ყავდათ ,ოპტავოის პონტი რა , ანუ რაოდენობაზე იყო გათვლილი 

აქ კიდე არც ჰიპერმარკეტი იციან და არაფერი , დაადებენ საშინელ ფასებს და გინდა იყიდე გინდა არა 

აი მაგალითად შეფასებას გავაკეთებ ჰიპერმარკეტი კარფური დიდი მარკეტია და ეგაა გათვლა რო ბევრს წაიღებს ხალხი ანუ ნაკლები ფასი უნდა იყოს სხვა პატარა მაღაზიეთან შედარებით , ნუ მოკლედ მარტივად რო ვთქვა ენერგეტიკული გორილა კარფურში 3,25 ღირს ლიბრეში 2.65  ანუ დიდი ჰიპერმარკეტი პირდაპირ გძარცვავს რა , ხვა ფასებიც ეგრეა ლიბრესთან შედარებით ძვრირი ფასები აქვთ 

ანუ მაინც გეუბნებიან რო საქარტველოა ძამაოო აქ ეგრეაო რა ,გაგვიდისო და ვაკეთებთო

Link to comment
Share on other sites

რავიცი ევროპაში მაშინ ღირდა უფრო ძვირი ირლანდიაში 1990-ში ვიდრე ეხლა ჩვენთან ჯდება ლამის, ანუ სიძვირე იყო რას ამბობ, აი ტეიკავეი რომ გამოგეწერა იგივე კრივეტკები, ბრინჯები და სტირ ფრაები ხორცის ჩინური დაგიჯდებოდა ასე 20 ფუნტამდე 3-4 პორცია სადღაც და გადაიყვანე ეგ ეხლანდელ ფასებში ინფლიაციის გათვალისწინებით და ნახავ რა ძვირიც იყო, თან არანაირი ძვირიანი ვარაინტი არ შემიკვეთია,სტანდარტულები რაც ეხლა რუსთავშია თუნდაც , საბერძნეთში ძველ ფასებს გულისხმობ თუ ეხლაც ეგრეა ნეტა, ნუ არ ვიცი ვიყავი იქაც, შედარებით სიიაფე იყო სხვა დასავლეთ ევროპის ქვეყნებზე, მაგრამ თურქეთზე ძვირი იყო ყველაფერი ეგ 90-ში, სიიაფე თუ გინდოდა რეალური იყო მართლა აშხაბათში, კაროჩე მუქთათ იყო იქ ყველაფერი ბაზარში, აი მაგალითათ 1 კილო ხორცი რომ შეგეწვა 2000-ში დაგიჯდებოდა 1.5$ ლოლ, თან კარგი ხორცი და არა ნაგავი ეგეთი სიიაფე იყო, გაავსებინებდი სომხებს მთელ ქვაბს ქაბაბით და ღორის გემრიელი ნაჭრებით და ჯდებოდა მაქსიმუმ 1.5$ იქაური ვალუტით, მე შტანგაზე დავდიოდი ერთი პერიოდი მანდ და მჭირდებოდა ბევრი ჭამა და კაპიკები ჯდებოდა რა დიდ აბიომებში რომ გეჭამა ყველაფერი და თან ხარისხიანი ხორცით და არა უვარგისი, ბაზარშიც ძალიან იაფი ღირდა ყველაფერი, არა მარტო ხილ-ბოსტნეული, რავი ლამის ის ფასები ქონდათ მანდ ჩვენთან რომ 80 წლების ბოლოს იყო მარტო შემორჩენილი, ბაქო უფრო ძვირიანი ქალაქი იყო, ისევ 2000-მდე ეგ, ეხლაც არ იქნება მაგარი სიიაფე, თუმცა შეიძლება ჩვენზე იაფი იყოს ყველაფერი მაინც, ნუ ევროსაუზში თუ როდემსე მიგვიღეს გაორმაგდება ფასებიც და ხელფასებიც ალბათ მალევე, მოგვიანებით კი უფრო გაძვირდეს შეიძლება ყველაფერი + საბერძნეთშიც მემგონი სერვისები არ იქნება იაფი, იგივე მედიცინა და არა მარტო, თუმცა არ ვიცი ევროსაუზის სხვა ქვეყნების ფონზე მანდ რამდენათ იაფია ან ძვირი ყველაფერი, რაღაცა საშვალო იქნება ალბათ, მაგრამ საჭმელი მართლა უფრო იაფი ჯდებოდეს, მინიმუმ ეგეთ ჰიბერმარკეტებში მაინც ყველა პატარა სუპერმარკეტებში თუ არა იგივე ათენში და სხვა დიდ ქალაქებში, იგივე მოსვკოში ბევრათ ძვირია ყველაფერი, უფრო იაფი შეიძლება მარტო ზოგიერთი პროდუქცია ღირდეს რაც ჩვენთან  უფრო ძვირია, დანარჩენი ორმაგი და სამმაგია ხილი და ეგეთები და არა მარტო ეხლა სანქციების და ომის პერიოდში, ზოგიერთი ქვეყნების შედარება არც ღირს ალბათ, რომც იყოს იქ რამდენჯერმე ძვირი ზატო ხელფასებიც ზოგან ხუთჯერ და მეტჯერაა მაღალი მინიმუმ, ანუ ჩვენთან უფრო ძვირი გამოდის მაინც ყველაფრის გათვალისწინებით, სულ მცირე ბევრ ოტრასლებში და სფეროებში 20-25 წლიანი ჩამორჩენაც კარგს არაფერს გვპირდება ჯერ, დიდი ამბიციები კი გვაქვს რაც მივიღეთ თავისუფლება მაგრამ ძალიან რთულათ ვნითარდებით და ბევრი დაბრკოლებებია ძალიან როგორც შიდა, ასევე გარეთა ფაქტორები მოქმედებენ ზრდაზე და წინსვლაზე, სხვა ნეგატიურ ფაქტორებს და დავანებოთ თავი მაინც, თვითონ ბერძნები რომ ავიღოთ ვიცი  რომ სულ წუწუნებენ დაბალ ხელფასებზე და პენსიებზე და მაღალ ფასებზე, ანუ იდეალური სიტუაცია არც იქაა საერთო ჯამში

Link to comment
Share on other sites

Just now, George said:

რავიცი ევროპაში მაშინ ღირდა უფრო ძვირი ირლანდიაში 1990-ში ვიდრე ეხლა ჩვენთან ჯდება ლამის, ანუ სიძვირე იყო რას ამბობ, აი ტეიკავეი რომ გამოგეწერა იგივე კრივეტკები, ბრინჯები და სტირ ფრაები ხორცის ჩინური დაგიჯდებოდა ასე 20 ფუნტამდე 3-4 პორცია სადღაც და გადაიყვანე ეგ ეხლანდელ ფასებში ინფლიაციის გათვალისწინებით და ნახავ რა ძვირიც იყო, თან არანაირი ძვირიანი ვარაინტი არ შემიკვეთია,სტანდარტულები რაც ეხლა რუსთავშია თუნდაც , საბერძნეთში ძველ ფასებს გულისხმობ თუ ეხლაც ეგრეა ნეტა, ნუ არ ვიცი ვიყავი იქაც, შედარებით სიიაფე იყო სხვა დასავლეთ ევროპის ქვეყნებზე, მაგრამ თურქეთზე ძვირი იყო ყველაფერი ეგ 90-ში, სიიაფე თუ გინდოდა რეალური იყო მართლა აშხაბათში, კაროჩე მუქთათ იყო იქ ყველაფერი ბაზარში, აი მაგალითათ 1 კილო ხორცი რომ შეგეწვა 2000-ში დაგიჯდებოდა 1.5$ ლოლ, თან კარგი ხორცი და არა ნაგავი ეგეთი სიიაფე იყო, გაავსებინებდი სომხებს მთელ ქვაბს ქაბაბით და ღორის გემრიელი ნაჭრებით და ჯდებოდა მაქსიმუმ 1.5$ იქაური ვალუტით, მე შტანგაზე დავდიოდი ერთი პერიოდი მანდ და მჭირდებოდა ბევრი ჭამა და კაპიკები ჯდებოდა რა დიდ აბიომებში რომ გეჭამა ყველაფერი და თან ხარისხიანი ხორცით და არა უვარგისი, ბაზარშიც ძალიან იაფი ღირდა ყველაფერი, არა მარტო ხილ-ბოსტნეული, რავი ლამის ის ფასები ქონდათ მანდ ჩვენთან რომ 80 წლების ბოლოს იყო მარტო შემორჩენილი

მე ყოველთვის შეფარდებას ვაკეთებ პურის ფასთან , ანუ ეგრე ვზომავ ,მაშინ პური ღირდა 70 ცენტი , ლართან ვაკეთებ შეფარდებას მაშინაც რო ჩამოცედი 2008 ში აქაც პური ღირდა 60-70 თეთრი ანო დაახლოებით რო აიღო მაგას ვგულისხმობ თორე რეალური კურსი რაც არის რათქმაუნდა ის უფრო ძვირია იმიტო რო ევროებში ყველაფერი

ისე თურქეთში მეც ვარ გავლით ნამყოფი რამდენჯერმე , კი საბერძნეთთან სედარებით იაფი იყო , ბერძნებიც მაგას ამბობდენ რო იქ ბევრათ იაფია ყველაფერიო ,ახალ ამბებში ხშირად იყო განხილვა ფასებზე და იქ მეტი ტურისტი ჩადისო ფასის გულისთვისო 

ისე კიდე გამახსენდა იქაური მაკდონალდსი GOODY'S  , იგივე რაც მაკდონალდსი ოღონდ ბევრად უფრო გემრიელი ბურგერები და საერთოდ ყველაფერი იყო მაღალი დონის ,აქაურს ვერც შეადრი გემოს , აქ რო შედიხარ რაღაც კვერცხობას მოგიტანენ და მაგარი უგემურია ,აი იქ კიდე ყველაზე იაფიანი ბურგერი რო აგეღო მაგრა გაგისწორდებოდა ისეთი კარგი გემო ქონდა 

Link to comment
Share on other sites

რა-რა და ბურგერებს მე არაფერს ვუჩივი, burger lions-ზე გემრიელი ბურგერი არსად არ მიჭამია, მართლა კარგი ბურგერები აქვთ და დიდი პორციებია, მაკდონალდსი მგონი ბოლოს 2 წლის უკან შევჭამე, პიცებიც კარგია ძალიან რუსთავის მერკებით (დამიჯერე ბევრი მაქვს ნაჭამი იტალიურ პიცერიებში ირლანდიაში და არა მარტო), თუმცა ძვირი გამოდის, რაც შეეხება პურის ფასს, მახსოვს ეგეც, სადღაც ერთი ბუხანკა პური იქაური ჯდებოდა სასენდვიჩე ვარიანტი 1 ფუნტი ცალი შეფუთვა, ეგ იყო ასე 1994 წელს, გადაითვალე და ეგ 3 ლარზე მეტია ეხლანდელი ფასებით , ანუ იაფი არ იყო, მაგრამ მაგარი უგემური რაღაცა იყო დამიჯერე თუ არ გაქვს გასინჯული იმათი პური, კი ქონდათ ბაგეტებიც და ეგეთებიც და ჯობდა ისევ ეგ აგეღო სუპერმარკეტში, თუმცა ფასებსაც გეტყვი აი შენ რომ იძახი მთელი 1 კვირის ნორმა მომდიოდაო, ეგეთი იქ რომ აგეღო 150 ფუნტამდე უნდა დაგეტოვებინა ან 130 მაინც, ეგ იყო ასე 270-300$ იმ კურსით, ლარებში 1000 ლარის თემაა ინფლიაციის გათვალისწინებით, ეგრე ჯდებოდა რა სადღაც და ლონდონში კიდე უფრო ძვირიც, ეგ დუბლინის ფასებია, რატომ არ ვიცი მაგრამ ეხლა მგონია რომ მაგაზე ორჯერ მეტიც ეღირება ყველაფერი საშვალოთ და ეგ მინიმუმ იგივე დუბლინის სუპერმარკეტებში და ელიტურ სუპერმარკეტებს მარტო მდიდრები რომ დადიან არც კი ვგულისხმობ, ასორტიმენტი უზარმაზარი იყო ნამდვილათ, რაც გინდოდა იყიდიდი ირმის ხორციც იყო ლოლ ყველანაირი ოკეანის თევზი ახალი თუ გაყინული, კრევეტკები, მიდიები,უსტრიცები,ლოკოკინები და ყველანაირი გაყინული პროდუქცია, გრილი, ყველანაირი ხორცი და ქათამი, მათ შორის უმაღლესი კლასის და რას არ ნახავდი ერთი სიტყვით თუ გქონდა საკმარისი თანხები მაგ ყველაფრისთვის, ეგ ყველაფერი 90-ში ჩვენთან რომ ავტომატებით დარბოდა მხედიონი და ხალხი იხოცებოდა აფხაზეთში და ოსეთში, ისე იქნება უკვე ირლანდიაშიც ჰიბერმარკეტები, თუმცა ჩვენ სადაც დავდიოდით კარგი დიდი სუპერმარკეტი იყო საკმაოთ დიდი ფართობით, ვერ გეტყვი შეიძლება ყველაზე დიდიც კი დუბლინში მაშინ, ისე მაგ ზავედენიებს თუ შევადარებთ ევროპულ ზავედენიებს მაინც არც ეგეთი ცუდი პონტი გამოდის, მაგრამ ზოგიერთი აზიური სამზარეული ბანალურათ დასამუღამებელი აქვთ და არ ყავთ უბრალოთ აზიელი პოვრები მაგის ნორმალურათ გასაკეთებლათ, ინგრედიენტები არაა ცუდი ნამდვილათ, ირლანდიაშიც ხშირათ ვუკვეთავდი და შემიძლია შედარების გაკეთება, იმაზე კარგია რუსთავის ფონზე რაც შეიძლება ყოფილიყო, მაგრამ მე ყველაზე კარგი რაცაა იმას ვადარებ რასაც იქ ვჭამდი ხოლმე, სუშებიც ძალიან გემრიელია, იციან გაკეთება ჩვენთანაც და მაგიტომ და ინგრედიენტებიც მასეთ ფასებში არა აქვთ უვარგისი, ისე მაგეებს მე ადრე არც ვუკვეთავდი ჩვენთან, მერე დავიწყე მაინინგში რომ წამოვიდა კარგი მაყუთი და მივეჩვიესავით ლოლ, ეხლა გაცილებით იშვიათათ ვუკვეთავ ხოლმე მაინც, აი ირლანდიაში დობრათ დავდიოდი ყველგან, მათ შორის 100-150 ფუნტიან რესტორნებშიც პერიოდულათ და ძალიან ხშირათ ვიძახებდი პიცა იქნებოდა, ჩინურ-ტაილანდურ-ინდური ტეიკავეი და მაკდონალდსიც თუ გინდოდა უნდა მისულიყავი შოპინგ ცენტრში, ისე გამოძახებით მაშინ ეგ არ იყო მგონი, იყო კარგი პიცერიებიც, თუმცა მანდ უფრო რედკათ დავდიოდით მაშინ, ისე იქ ასე 100000 ფუნტამდე თუ აკეთებ წელიწადში სულ მცირე ნორმალურათ იცხოვრებ გაჭირვების გარეშე, თუ არ გაქვს მაგდენი ან ბევრათ ნაკლები მაგაზე, მაშინ აღარ უკვე, რავიცი მაგდენს ეხლა ბევრი აკეთებს მაგ ქვეყანაში, განსაკუთრებით ალბათ დუბლინში, 10% ბევრათ მეტი იქნება, ანუ საკმაოთ კარგათ ცხოვრობენ იქ თუმცა სიღარიბე იქაც იყო მაშინაც და ალბათ ეხლაც დარჩებოდა, ღარიბების რაიონებიც იყო დუბლინში, არც ღირდა მანდ მანქანით სიარული, განსაკუთრებით ღამით

Link to comment
Share on other sites

 

Link to comment
Share on other sites

 

Link to comment
Share on other sites

 

Link to comment
Share on other sites

ქრისტე აღსდგა ! გილოცავთ ყველას მეგობრებო !!

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

On 4/11/2023 at 1:43 AM, George said:

რა-რა და ბურგერებს მე არაფერს ვუჩივი, burger lions-ზე გემრიელი ბურგერი არსად არ მიჭამია, მართლა კარგი ბურგერები აქვთ და დიდი პორციებია, მაკდონალდსი მგონი ბოლოს 2 წლის უკან შევჭამე,  ღამით

მე მაკდონალდს ვადარებ აქაურს იმიტო რო ყველაზე გავრცელებული ეგაა,  ცუდი ისაა რასაც იხდი ფულს იმას არ ღებულობ რაც გეკუთვნის , ღებულობ უგემურ ბურგერს ძვირად, აქ რაც გავსინჯე არაფერი არ მომეწონა , ბურგერ კინგი კიდე და ვენდისი ეგეც იგივე უგემური , ანუ სულ სხვა დონე იყო, ორთქლზე წვავდენ კატლეთს და შიგთავსიც ძალიან გემრიელი იყო, ანუ ჩვეულებრივ ბურგერს რო ყიდულობდი ეგეც ძალიან გემრიელი იყო , რასაც იხდიდი ფულს ეკუთვნოდა მაგის თქმა მინდა

აი ვიეოში ადარებს ტიპი ეტყობა კიდევაც ვიდზე რო გუდისის ბურგერი სხვა დონეა 

 

On 4/11/2023 at 1:43 AM, George said:

ეგ ყველაფერი 90-ში ჩვენთან რომ ავტომატებით დარბოდა მხედიონი და ხალხი იხოცებოდა აფხაზეთში და ოსეთში, ისე იქნება უკვე ირლანდიაშიც ჰიბერმარკეტები, თუმცა ჩვენ სადაც დავდიოდით კარგი დიდი სუპერმარკეტი იყო საკმაოთ დიდი ფართობით, ვერ გეტყვი შეიძლება ყველაზე დიდიც კი დუბლინში მაში

ხო მაშინ 94 ში რო ჩავედი საბერძნეთიც კარგათ ცხოვრობდა , აქ რო არაფერი იშოვებოდა იქ თანამედროვე სუპერმარკეტები იყო თანაც სოფელში , ისეთი პურის მაღაზია იყო აქ ქალაქშიც არარი ისეთი დონის დღეს

მოკლედ რაც ქართველებმა გადავიტანეთ კიდე კარგ ჭკუაზეა ხალხი 90 იანების მერე, ბევრის ფსიქოლოგიაზე იმოქმედა და ბევრიც დაიხოცა შიმშლით და უფულობით , მოკლედ საბერძნეთს რო ვადარებ ძაან შორს ვართ სამწუხაროდ, აი წლები რო განვითარებულ ქვეწანაში ცხოვრობ და მერე აქ ჩამოდიხარ ხვდები რო დიდი სხვაობაა განვითარების მხრივ,  მშენებლობაზე ვმუშაობდი ზუსტად 8 საათი , ანუ ემიგრანტები ძირითადათ მშენებლობაზე არიან დასაქმებული სადაც ბერძნები არ მუშაობდენ იქ ვმუშობდით, სხვა გამოსავალი არ მქონდა , ძაან მძიმე სამუშაო იყო მაგრამ ეჩვევი სხვა გამოსავალი რო არ გაქ , ანუ მიუხედავად იმისა რო რთული სამუშაო იყო იცავდენ წესებს და ზუსტად 8 საათი მუშაობდი ყველგან, შაბათს მოკლე დღე და კვირა სავალდებულო დასვენება , სამედიცინო დაზღვევა 100% იანი უფასო უმაღლესი მომსახურებით

აქ კიდე რო ჩამოვედი მშენებლობა ახალი დაწყილი იყო , მოვეწყვე როგორც გამოცდილი და 107 კილოდან დამიყვანეს 92 ზე , წარმოგიდგენია რამხელა დატვირთვა ვნახე ? აქ კიდე 10 საათიანი სამუშაო დამხვდა , დილის 8 დან საჭამოს 7 მდე , მოგწონს იმუშავე არ მოგწონს წადი ხო გახსოვს როგორც ხდებოდა?

ეხლა აღარაა ეგრე 9 დან 6 მდე მუშაობ და მორჩა, ოღონდ ძაან დიდი ხანი მოუნდა რო ეგეთი სიტუაცია შექმნილიყო და  ეგეც იმიტო რო მუშა ხელი გავიდა საზღვარგარეთ , ვინდ დარჩა თავის პირობებს უყენებს 

მოკლედ საქართველო არის ჯერ კიდევ განუვითარებელი თუნდაც იმიტო რო კვირა დღე უქმე არაა და კიდე უამრავი რამ , აღარ ჩამოვთვლი 

 

მოკლედ გაიძლებენ რო ემიგრაციაში წახვიდე , გიქმნიან ცუდ პირობებს , აძვირებენ ყველაფერს , მერე რატო გარბიანო ? ხორცი რო 25 ლარი იქნება და ხელფასი რამდენ რამეს უნდა ამყოფინო ? 

Link to comment
Share on other sites

გასინჯული გაქვს ბურგერ ლიონსი https://burgerlions.ge/, ეგ რაც ჩამოთვალე ყველა ახლოსაც არ მივა მაგათ ბურგერებთან, ძალიან გემრიელი ბურგერები აქვთ ჩემი აზრით, ირლანდიაშიც ვჭამდი დიდ ამერიკულ ბურგერებს, ხოდა ეს ჯობია, რავიცი რას უშვებიან მაგრამ ძალიან გემრიელია და უზარმაზარი ზომის, 300 გრამი მაგათვის ნორმაა და აქვთ 600 გრამიანებიც, თვითონ ფარშიც გემრიელია, როგორც სხვა ინგრედიენტები, კი მაკდონალდსზე ცოტა ძვირი გამოდის მაგრამ ღირს ნამდვილათ, ის მაგის ნახევარია ზომით და გაყინული ხორცია ფაქტიურათ გამთბარი ადიტივებით, ეს ძალიან კარგი რამეა იმასთან შედარებით, არასდოს არ უწყენიებია ჯერ, რავიცი მანდ ცუდი ბურგერი ჯერ არ ყოფილა, რამდენი ხანია ვუბერავ უკვე, მაგის შემდეგ მაკდონალდსი აღარც მიჭამია, ლამის 2 წელი გავიდა უკვე, არის შეიძლება უკეთესები ევროპა შტატებში, მაგრამ ფასი სამმაგი ედება ეგეთებზე და ყველგან ვერ ნახავ მაინც ეგეთ კარგ ბურგერებს, შეიძლება ირლანდიაში უფრო კარგი მაკდონალდსი ქონდათ, უბრალოთ იმის შემდეგ ბევრი რამე შეიცვალა მაინც ტეხნოლოგიურათ, რამე დიდი სხვაობა მე მაინც ვერ ვიგრძენი ბიგ მაკის გემოში რუსეთშიც და ჩვენთანაც, ბურგერ კინგი კიდე უვარგისია, სხვა ქვეყნებშიც არ მომწონდა მაგათი ბურგერები, აი შაურმას რაც შეეხება რაც გამისინჯია ბაქო იქნება თუ ჩვენთან მაგაზე უკეთესი იყო და უფრო გემრიელი სტამბულში, ცუდები შეიძლება არც აქაა, მაგრამ ყველა არ მიჭამია ნამდვილათ, მაგას ისევ ბურგერები მირჩევნია მაინც, სუში-ლაპშები ან პიცა-პასტა, ისე ეგ გუდისები ვითომ მაკდონალდსზე გეირიელია, აი ეგ არ მაქვს აქამდე გასინჯული

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, George said:

გასინჯული გაქვს ბურგერ ლიონსი 

არა გიო , კარგი იქნება მჯერა , მაკდონალდს ყველაფერი მირჩევნია,  ისე სიმართლე რო გითხრა ბურგერს შაურმა მირჩნია , უფრო განაყრებს , ოღონდ კარგი შაურმა , გლდანის შაურმა მომწონდა მაიონეზის გარეშე და რაც გააძვირეს აღარც მიყიდია

დიდი ხანია არ მიყიდია არც ბურგერი და არც შაურმა, მეხერხება მე თვითონ ვაკეთებ სახლში კარგი გამომდის, ვიყიდი ხომე ინგრედიენტებს და ჩემ გემოზე ვამზადებ

Link to comment
Share on other sites

მე ბურგერები მგონი რაც არის რუსთავში თითქმის ყველა ნაჭამი მაქვს, მარტო რესტორნის ბურგერები არ გამისინჯია, დაჟე ბონანზას ბურგერი შევუკვეთე ერთხელ, მარილიანი იყო ყველის გამო თორე ინგრედიენტები არ ქონდა ცუდი, ბურგერ ლიონი ჯობია ისევე მაგას, ნუ შაურმასაც ხანდახან ვჭამდი ხოლმე, რამდენიმე ვარიანტი მოვსინჯე რუსთავში რაც ქონდათ, რავიცი ძალიან გემრიელი არცერთი არ ყოფილა, მაგრამ ეხლა ახლები რაც გამოვიდა მეც არ გამოსინჯია ეგენი, რავიცი რას არ არქმევენ თუნდაც ShaurmaRoom,ShaurmaQo, Pop Shaurma, Elit Shaurma, Rasht TJ, Midas და სხვები, სოკოსავით იხსნებოდენ ბოლო 2 წლის მანძილზე და გლოვოზეც ამატებენ ხოლმე, მე სხვა რაღაცეების შეკვეთა მირჩევნია როცა ფული ჩამივარდება ხელში, მაგეებს ვაიგნორებ, ისე ბურგერ ლაიონსის ბურგერი იმხელაა დაჟე 300 გრამიანი რომ ჩიპსი აღარც ჭირდება, ეგ თუ გაათავე კარგია, ადრე იყო კიდე ბურგერებიდან გოჩიტ ბურგერი, ვერ გაუძლო კონკურენციას და დაიხურა, ლიონი ჯობდა მაგას, მერე კიდე მეორე გახსნეს, ვერც მაგან გაქაჩა და თბილისში გადასულან მერე რომ ვნახე, თუ სწორათ მახსოვს სახელი ბურგერ მაქსი ერქვა, თუმცა შეიძლება მეშლებოდეს სახელი, თბილისში რამდენიმე კონკურენტია ბურგერ ლიონის, აი ამას აქებენ მგონი კიდე https://www.facebook.com/burgerbarbest/ მე არ გამისინჯია ეგ ბურგერბარი, აქვთ დაჟე კრივეტკების და სოკოს ბურგერებიც, მე დაჟე ვენდისის ბურგერიც გასინჯული მაქვს და KFC რომ გაიხსნა ეგეც, ქათმის ბურგერებია მანდ, ლოლ სამი რაღაცა მიყვარდა ყოველთვის ყველაზე მეტათ, აზიური სამზარეული (ნუ სუში,ლაპშა და სხვა რაღაცეები), პიცა და ბურგერები, ეგ სამი მაგრა მიყვარს და ძირითადათ მაგიტომ სულ მაგეებს ვუკვეთავ ხოლმე, ქართული თოხლებიც მიყვარს რატომაც არა, მაგრამ ეგენი განსაკუთრებით, აზიურებიდან რუსთავში ვარგა პეპელ ვოკი და კიოტო, პიცერიებიდან ბონანზას გამოვარჩები თუმცა სხვებიცაა, საბურგეროებიდან კიდე ბურგერ ლიონს, თუ რამის გასინჯვა გინდა მაგდაგვარის მაგეებიდან უნდა დაიწყო, იაფი არ ღირს ოღონდ არცერთი

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.