Jump to content
Sign in to follow this  
Grichika

div class and div id.

Recommended Posts

. html-ში რა სხვაობა აქვთ div class და div id ს ?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ვინმემ მითარგმნეთ არ ვიიცი ეგ ინლისური

Share this post


Link to post
Share on other sites

აიდი უნიკალურია, კლასი არა. ანუ
 

<div id="test_div"></div>

 და 

<div id="test_div"></div>  

შეცდომაა, რადგან ერთ HTML გვერდზე ორი ერთნაირი დივის გამოყენება არ შეიძლება. მოკლედ რომ ვთქვათ უნიკალურია.


მეორეს მხრივ,

<div class="test_div"></div>
<div class="test_div"></div>
<div class="test_div"></div>

სწორია, რადგან ერთი და იგივე კლასის გამოყენება მრავალჯერ შეგვიძლია ერთ HTML გვერდზე.


მოკლეთ, აიდის იყენებ მაშინ როდესაც სტილავ ერთ უნიკალურ ელემენტს, ხოლო კლასს მაშინ როდესაც რამდენიმე სხვადასხვა ელემენტს გინდა გაუწერო მსგავსი სტილები.

გაითვალისწინე, რომ CSS - ისთვის არ აქვს მნიშვნელობა შენ აიდის გამოიყენებ თუ კლასს. გაითვალისწინე ისიც, რომ აიდის აქვს კლასისგან განსხვავებით Hash Value ანუ saiti.ge#ragac_nawili.

CSS - სგან განსხვავევით ჯს - ს აინტერესებს აიდი და კლასი, თუმცა ამას მერე გაარჩევ ალბათ.

სხვა ისეთი არაფერი, მარტივია.

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

დავამატოთ ისიც, რომ ელემენტს ერთდროულად შეიძლება ქონდეს კლასიც და აიდიც:
 

<div id="test_id" class="test_class"></div>

ან შეგიძლია ერთ ელემენტს გაუწერო რამდენიმე განსხვავებული კლასი:
 

<div class="test_class test_class1 test_class2"></div>

Share this post


Link to post
Share on other sites

ის რები არის პოსითიონ:აბსოლუთე და კიდე 3 რომ არის?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ის რები არის პოსითიონ:აბსოლუთე და კიდე 3 რომ არის?

Pozition ? ​Pozition - ი სუფთა CSS - ის ელემენტია და გამოიყენება სხვადასხვა ელემენტებისთვის საიტზე საჭირო ადგილის მისანიჭებლად, თვითონ სიტყვა გეუბნება, პოზიციას აყენებ ამ ელემენტით. მნიშვნელობა სამი არ აქვს, ექვსი აქვს: absolute, fixed, relative, initial, inherit და დეფაულტ მნიშვნელობა - static.

აბსოლიტური პოზიციონირება, ანუ Pozition: absolute გამოიყენება მაშინ როდესაც ელემენტი გინდა განათავსო საიტის ერთ კონკრეტულ ადგილას და ვერაფერმა მასზე გავლენა ვერ მოახდინოს, მაგალითად გაქვს სურათი და გინდა რომ განათავსო საიტის მარცხენა ზედა კუთხეში:

 

<img src="images.png" alt="image" id="test_id" />
#test_id {
        position:absolute;
        top: 0; 
        lef: 0;
}

სურათი განთავდება საიტის ზედა მარცხენა კუთხეში, რეგულირება შეგიძლია top, bottom, left და right პარამეტრებით. გაითვალისწინე, რომ იდეაში აბსოლიტური პოზიციონირების დროს ბრაუზერის მიხედვით ხდება ამა თუ იმ ელემენტის განთავსება საჭირო ადგილას, მაგალითად კუთხეში განთავსება, მაგრამ თუ გაქვს დივი რომელსაც აქვს გაწერილი აბსოლიტური პოზიციონირება და ამ დივში გაქვს მაგალითად ზევით აღწერილი სურათი მაშინ სურათის პოზიციონირება მოხდება ამ დივის შიგნით და არა ბრაუზერის მიხედვით.

 

 

 

ხოდა :D ვეღარ გავაგრძელე, ძალიან სტრანი ასახსნელია აიღე რამე წიგნი და ჩაუჯექი, უნდა დაწერო შედეგი ნახო და ისე მიხვდე, აქ დაწერით ვერ მიგახვედრებ კარგად. და ასეთ რამტივ რამეებს რატომ კითხულობ საერთოდ? ასე ვერ ისწავლი ვერაფერს, თუ შენ არ იმტვრიე ტვინი და არ დაწერე ათასჯერ რა აზრი აქვს აქ მზა მზარეულის მიღებას რომელიც ხვალ არ გემახსოვრება. მარქაფია, პროგრამირების ენა რომ იყოს რომელიმე კიდე მესმის.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

ერთიღა მითხარი რა ,

პადინგსა და მარგინს შორის რა სხვაობა არის?

 

ორივე დაშორება მაგრამ რა მხრივ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

PeSIJ.gif


Pading - ი დაშორებაა ბლოკის შიგნით, Margin - ი ბლოკის გარეთ.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

მივხდვი მადლობა

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...