Jump to content

Recommended Posts

ვინმემ არ იცით ამ წიგნის ელექტრონული ვერსია თუ არსებობს? ლინკი რო დამიდოთ.

მაგრად მომეწონა ამ წიგნით ვსწავლობ ჯერ. 

http://www.amazon.com/Programming-Absolute-Beginner-Mark-Lee/dp/1598638750

ეეს? http://sandbox.homelinux.org/cpt186/docs/1598638750%20C++%20Programming%20for%20the%20Absolute%20Beginner,%20Second%20Edition.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites

მკვდარი თემაა, მაგრამ, for the love of god არ იხმაროთ dev-c++ (მკვდარია) და რაშიც გინდა იმაში წერეთ, 1 წელი emacs-ში ვწერდი c/c++-ს.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fuck IDE.


Sublime Text/VI/VIM + linux + GCC/G++ ... :))

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

30 ფაილიან პროექტთან ცადე აბა sublime :D

 

1-2 ფაილი როცა გაქვს იდეალურია, დიდ პროექტზე არ ვარგა

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

30 ფაილიან პროექტთან ცადე აბა sublime :D

 

1-2 ფაილი როცა გაქვს იდეალურია, დიდ პროექტზე არ ვარგა

დიდზე კიარა ძალიან დიდ პროექტზე ვხმარობ საბლაიმს, აი ამ წამსაც :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

30 ფაილი ტაბში გახსნილი? რატომ უნდა გახსნა მაგდენი ერთად

Share this post


Link to post
Share on other sites

30 ფაილი ტაბში გახსნილი? რატომ უნდა გახსნა მაგდენი ერთად

რატომ არუნდა გახსნა? ან გაუშვი საიდ ბარზე და ეგაა.

use ctrl + p and bee happy )) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

sidebar-ში მაქვს კიდევაც გახსნილი

 

ახლა ამ წამს ეს ფოლდერ მაქვს შეგდებული და ამაზე ვმუშაობ, შეგიძლია იხილო რამდენ ფაილს შეიცავს.

 

96a4a6da5a73.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

მოკლედ მაქვს ლუპი, რომელშიც რაიმე რიცხვს ვყოფ ყველა მასზე ნაკლებ რიცხვზე. მინდა, რომ cout -ით დავბეჭდო მარტო იმ გაყოფის პასუხები, რომლებიც ათწილადები არ არის და იქნებ დამეხმაროთ ეგ როგორ გავაკეთო if ფუნქციით.

 

აი გამუქებული რ აც არი ეგ მაინტერესებს როგორ ვქნა

if(რაღაცა double-ს არ აქვს decimal)

  cout << bullshit;

}

 

 

გავაკეთ უკვე :დ

Share this post


Link to post
Share on other sites

გამარჯობათ. უნიში პროგრამირებას გავდივარ და საკმაოდ კარგადაც ვიტვისებ. გუგლიში ვერ ვნახე და აქ ვიკითხავ რა.

სულმარტივი პროგრამა  რომელიც უბრალოდ რიცხვებს უმატებს ერთმანეთს არ შეიძლება ინახავდეს მას??

ანუ რას ვიძახი ხო ჩაწერ მაგალითად 3-ს და 4-ს ამოგიგდებს შვიდს. მერე რო გამორთავ და რო ჩაწერ 5-ს 12 რო გამოიტანოს. ეგეთი რამე მინდა და თუ იცით მასწავლეთ რა ან გუგლიში მომაძებნინეთ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ვერ მივხვდი  რა დაწერე

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

გამარჯობათ. უნიში პროგრამირებას გავდივარ და საკმაოდ კარგადაც ვიტვისებ. გუგლიში ვერ ვნახე და აქ ვიკითხავ რა.

სულმარტივი პროგრამა  რომელიც უბრალოდ რიცხვებს უმატებს ერთმანეთს არ შეიძლება ინახავდეს მას??

ანუ რას ვიძახი ხო ჩაწერ მაგალითად 3-ს და 4-ს ამოგიგდებს შვიდს. მერე რო გამორთავ და რო ჩაწერ 5-ს 12 რო გამოიტანოს. ეგეთი რამე მინდა და თუ იცით მასწავლეთ რა ან გუგლიში მომაძებნინეთ.

ბაზაში უნდა შეინახო მიღებული მნიშვნელობა, მერე პროგრამის ჩატვირთვისას ბაზიდან წამოიღო, მიუმატო და ისევ შეინახო :D ბევრი მოგივა ეგეთ დამწყებზე ბაზების გარჩევა და დაიკიდე :დ

Share this post


Link to post
Share on other sites

გამარჯობათ. უნიში პროგრამირებას გავდივარ და საკმაოდ კარგადაც ვიტვისებ. გუგლიში ვერ ვნახე და აქ ვიკითხავ რა.

სულმარტივი პროგრამა  რომელიც უბრალოდ რიცხვებს უმატებს ერთმანეთს არ შეიძლება ინახავდეს მას??

ანუ რას ვიძახი ხო ჩაწერ მაგალითად 3-ს და 4-ს ამოგიგდებს შვიდს. მერე რო გამორთავ და რო ჩაწერ 5-ს 12 რო გამოიტანოს. ეგეთი რამე მინდა და თუ იცით მასწავლეთ რა ან გუგლიში მომაძებნინეთ.

კი მარტივია. ფაილში შეინახე ის რიცხვი და მორჩა

 

ბაზაში უნდა შეინახო მიღებული მნიშვნელობა, მერე პროგრამის ჩატვირთვისას ბაზიდან წამოიღო, მიუმატო და ისევ შეინახო :D ბევრი მოგივა ეგეთ დამწყებზე ბაზების გარჩევა და დაიკიდე :დ

ბაზები რაში გჭირდება? 1 რიცხვის შენახვა გჩირდება მარტო. ფაილში შეინხავ და ვსო

Share this post


Link to post
Share on other sites

კი მარტივია. ფაილში შეინახე ის რიცხვი და მორჩა

 

ბაზები რაში გჭირდება? 1 რიცხვის შენახვა გჩირდება მარტო. ფაილში შეინხავ და ვსო

მამენტ ხო :დ რატო არ გამახსენდა :D მარა ეგრე ბაზებში შენახვაც მარტივია. რა უნდა ერთ ველიანი ცხრილის გაკეთებას :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

არც ფაილია საჭირო, ერთი DWORD რეგისტრი ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ესეთი რაღაც რატო უნდა შეინხაო რეგისტრში?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ესეთი რაღაც რატო უნდა შეინხაო რეგისტრში?

აპლიკაციის რეგისტრი ვიგულისხმე windows გარემოში :D

ჩაწერა/წაკითხვა ბევრად სწრაფია ვიდრე ფაილში და მაგიტო...

Share this post


Link to post
Share on other sites

რეგისტრს ავსებ უბრალოდ უაზრო ინფარომაციით

 

რომელიც ისედაც გადატენილია უაზრო ინფორმაციით

Share this post


Link to post
Share on other sites

user default-ების ჩაწერა/წაკითხვისთვის გამოიყენება ძირითადად ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ფაილი როგორ შევქმნა?? ანუ ფაილში როგორ უნდა შევინახო? ან აგ დვორდ რეგისტრი რას ნიშნავს??

Share this post


Link to post
Share on other sites

ფაილი როგორ შევქმნა?? ანუ ფაილში როგორ უნდა შევინახო? ან აგ დვორდ რეგისტრი რას ნიშნავს??

რეგისტრები ცოტა advanced-ია, ამიტო ფაილით გააკეთე პირველ ჯერზე ;)

http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/files/

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

მადლობა გავარჩევ დღეს თუ რამე კიდევ დავპოსტავ


და რა მაინტერესებს კიდევ

ორი ტექსტბოქსიანი ფორმა სადაც ერტში რიცხვს ჩავწერ მეორეში შედეგი რო დაიწეროს ამისთანის შექმნა რთულია?? C++ -shi

Share this post


Link to post
Share on other sites

მადლობა გავარჩევ დღეს თუ რამე კიდევ დავპოსტავ

და რა მაინტერესებს კიდევ

ორი ტექსტბოქსიანი ფორმა სადაც ერტში რიცხვს ჩავწერ მეორეში შედეგი რო დაიწეროს ამისთანის შექმნა რთულია?? C++ -shi

Qt აიღე ან WinForms, უფრო Qt ;)

 

http://qt-project.org/

http://holowczak.com/getting-started-with-windows-forms-using-visual-c-tutorial/

Share this post


Link to post
Share on other sites

ამ პროგრამებით შედარებით ადვილად გავაკეთებ ხო? ვიდრე ც++-ში

Share this post


Link to post
Share on other sites

ამ პროგრამებით შედარებით ადვილად გავაკეთებ ხო? ვიდრე ც++-ში

ეგენი C++ის ბიბლიოთეკებია ანუ ენა იგივეა უბრალოდ გამზადებულია GUI სისტემა და უნდა გამოიყენო...

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...