Jump to content

პრობლემა RAM-ის დამატების შემდეგ


Recommended Posts

გამარჯობათ!

გუშინ ჩამომივიდა Corsair XMS3 6GB (3x2GB) DDR3 1600 MHz (PC3 12800) (ამაზონის ლინკი) ჩავაყენე უკვე არსებულ კიტთან ერთად OCZ OCZ3G1600LV6GK DDR3 PC3-12800 1600 MHz Gold XTC 6GB Triple Channel Kit (ამაზონის ლინკი) რომ ჩავრთე ვინდოუსი მიწერდა რომ მქონდა 12GB მაგრამ გამოყენებადი 6GB იყო.

დავარისეთე ბიოსი მაგრამ მაინც იგივეს წერდა.

შემდეგ შევუცვალე ადგილები ძველებს და ახლებს და რომ ჩავრთე გასწორდა ეს პრობლემა.

შემდეგ დაეწყო სხვა პრობლემები... თამაში გავუშვი საცდელად და BSOD ამომიგდო.

შემდეგ დავიწყე ტესტირება ვინდოუსის მეთოდით და წამიერად "სტრანნი" ელექტროობის ხმა გამოსცა (ბზზზ :D ) მემეგონა კვება არ იყო კარგად შეერტებული და კაბელი "გავასწორე"

ხმა აღარ ყოფილა ტესტირების დროს მაგრამ გაიჭედა მგონი 24%-ზე (შეიძლება 26%-ზე აღარ მახსოვს) დავარისეთე კეისიდან და ჩავწერე დისკზე Memtest

გავუშვი ეს მემტესტი და დაიწყო ნორმალურად ტესტირება დაახლოებით 15 წუთის შემდეგ (პროცენტების საყურებლად აღარ მეცალა) აქტიურად დაიწყო იმ "სტრანნი" ხმების გამოცემა და გამოირთო.

შემდეგ გავრისკე და მაინც ჩავრთე ცვლილებების გარეშე ვინდოუსი დაიბუთა და გამოვრთე (მეტი დრო აღარ მქონდა იმის მერე რამე შემემოწმებინა)

რისი ბრალი შეიძლება იყოს? ან რა შეიძლება საცდელად გავაკეთო რო პრობლემა დავადგინო? მაზერი და პსუ მიწერია რაც მაქვს.

სახლში რო მივალ ვაპირებ ძველები ამოვიღო და მარტო ახლებზე გავატარო ტესტი (შეიძლება კვება არ ყოფნიდეს? რაზგონზე არ მაქვს და ტესტირების დროს ბუსტიც გათიშული მქონდა)

ამაზონის ფიდბექებს თუ დავუჯერებთ ყველას კარგი გამოადგა.

გუგლშიც ვერაფერი ვნახე ისეთი რო დამხმარებოდა.

ორივეს კიტს 1.65V უწერია აღწერაში.

ეს ელექტროობის (ბზზზ) ხმა შეიძლება ოპერატიულების თავსებადობის პრობლემის ბრალი იყოს? სხვადასხვა კიტი როა...

პ.ს. იმ "ბზზზ" ხმის დროს კვების ნათურა ციმციმებდა

Edited by Blaster
Link to post
Share on other sites
24 minutes ago, Blaster said:

გამარჯობათ!

გუშინ ჩამომივიდა Corsair XMS3 6GB (3x2GB) DDR3 1600 MHz (PC3 12800) (ამაზონის ლინკი) ჩავაყენე უკვე არსებულ კიტთან ერთად OCZ OCZ3G1600LV6GK DDR3 PC3-12800 1600 MHz Gold XTC 6GB Triple Channel Kit (ამაზონის ლინკი) რომ ჩავრთე ვინდოუსი მიწერდა რომ მქონდა 12GB მაგრამ გამოყენებადი 6GB იყო.

დავარისეთე ბიოსი მაგრამ მაინც იგივეს წერდა.

შემდეგ შევუცვალე ადგილები ძველებს და ახლებს და რომ ჩავრთე გასწორდა ეს პრობლემა.

შემდეგ დაეწყო სხვა პრობლემები... თამაში გავუშვი საცდელად და BSOD ამომიგდო.

შემდეგ დავიწყე ტესტირება ვინდოუსის მეთოდით და წამიერად "სტრანნი" ელექტროობის ხმა გამოსცა (ბზზზ :D ) მემეგონა კვება არ იყო კარგად შეერტებული და კაბელი "გავასწორე"

ხმა აღარ ყოფილა ტესტირების დროს მაგრამ გაიჭედა მგონი 24%-ზე (შეიძლება 26%-ზე აღარ მახსოვს) დავარისეთე კეისიდან და ჩავწერე დისკზე Memtest

გავუშვი ეს მემტესტი და დაიწყო ნორმალურად ტესტირება დაახლოებით 15 წუთის შემდეგ (პროცენტების საყურებლად აღარ მეცალა) აქტიურად დაიწყო იმ "სტრანნი" ხმების გამოცემა და გამოირთო.

შემდეგ გავრისკე და მაინც ჩავრთე ცვლილებების გარეშე ვინდოუსი დაიბუთა და გამოვრთე (მეტი დრო აღარ მქონდა იმის მერე რამე შემემოწმებინა)

რისი ბრალი შეიძლება იყოს? ან რა შეიძლება საცდელად გავაკეთო რო პრობლემა დავადგინო? მაზერი და პსუ მიწერია რაც მაქვს.

სახლში რო მივალ ვაპირებ ძველები ამოვიღო და მარტო ახლებზე გავატარო ტესტი (შეიძლება კვება არ ყოფნიდეს? რაზგონზე არ მაქვს და ტესტირების დროს ბუსტიც გათიშული მქონდა)

ამაზონის ფიდბექებს თუ დავუჯერებთ ყველას კარგი გამოადგა.

გუგლშიც ვერაფერი ვნახე ისეთი რო დამხმარებოდა.

ორივეს კიტს 1.65V უწერია აღწერაში.

ეს ელექტროობის (ბზზზ) ხმა შეიძლება ოპერატიულების თავსებადობის პრობლემის ბრალი იყოს? სხვადასხვა კიტი როა...

პ.ს. იმ "ბზზზ" ხმის დროს კვების ნათურა ციმციმებდა

ახლებზე დასვი და ისე ჩართე თუ პრობლემის გარეშე ჩაირთო ძველებიც ცალცალკე მიამატე აბა რა შედეგს მოგცემს

Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, attacker bero said:

ახლებზე დასვი და ისე ჩართე თუ პრობლემის გარეშე ჩაირთო ძველებიც ცალცალკე მიამატე აბა რა შედეგს მოგცემს

მარტო ახლებზე რო ჩავრთე (დატვირთვაზე და ტესტზე არ გამიტარებია) ჩაირთო ჩვეულებრივ და მერე დავამატე ძველები იმ სლოტზე სადაც თავიდან ეს ახლები დავსვი (ეტაპობრივად შევუცვალე ადგილი)

Triple Channel-ზე დაიბუთება სათითაოდ რო დავამატო? თუ სამის ჯერადი უნდა იყოს მოდულების რაოდენობა? ვისგანაც ვიყიდე რაღაც მსგავსი მითხრა მგონი

ჯერ მარტო ახლებს დავაყენებ იმ სლოტებზე სადაც აქამდე ძველები მეყენა და გავატარებ მემტესტს ხმასაც დავაკვირდები თუ უპრობლემოდ გაიარა მერე მეორე სლოტებზე გადავიყვან და იქაც ცალკე შევამოწმებ.

ისე გუგლში წერია X58 ჩიპსეტი პრობლემურია რამებთანო

Link to post
Share on other sites
Quote

6 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 24 GB of system memory

ეს წერია მაზერის სპეციფიკაციებში და რაც მე მაქვს 1,65-იანებია ამაზონის სპეციფიკაციების მიხედვით

შეიძლება ენერგია არ ყოფნის ექვსივეს ერთად და ეგ ქმნის პრობლემას?

Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, Blaster said:

შეიძლება ენერგია არ ყოფნის ექვსივეს ერთად და ეგ ქმნის პრობლემას?

კი შეიძლება,კარგი იქნება კეისს თუ გახსი და მაგიდაზე ან ისეთ ადგილას დადებ რო წუილს ან ბზუილს თუ დაიწებს ადვილად რო გაიგო კონკრეტულად რა ადგილიდან მოდის ხმა.კომპიც ხოარ რესტარტდება ან ითიშება ხოლმე?

Link to post
Share on other sites

კვება არამგონია.კარგად გატესტე და ფოტოები დადე აბა.მაგ ოპერებს მოსდით კონფლიქტი და როგორც ორ ღრუბელს შორის შეჯახების დროს ხდება თითქმის იგივე ხდება აქაც.აქამდე რომელი სლოტებიც თავისუფალი იყო ეგ სლოტებიც შეამოწმე ნამდვილად მუშაა და რამე დეფექტი ხოარააქვს

Link to post
Share on other sites
18 minutes ago, attacker bero said:

კი შეიძლება,კარგი იქნება კეისს თუ გახსი და მაგიდაზე ან ისეთ ადგილას დადებ რო წუილს ან ბზუილს თუ დაიწებს ადვილად რო გაიგო კონკრეტულად რა ადგილიდან მოდის ხმა.კომპიც ხოარ რესტარტდება ან ითიშება ხოლმე?

კი მაღლაც მიწერია მემტესტის დროს ეგ ხმა რო ჰქონდა გამოირთო 2 წამში გაუჩერებლად ჰქონდა. კეისი გახსნილი მქონდა მაგრამ ხმა საიდან მოდიოდა ზუსტად მაგის გაგება ვეღარ მოვასწარი. ზედმეტად არ მინდა ვაწვალო და ცალცალკე შევამოწმებ ახალ მოდულებს და ხმასაც დავაკვირდები თუ კიდე ექნება გავიგებ საიდან მოდის.

თუ სპეციფიკაციის მიხედვით ენერგია ექვსივეს ერთად არ ყოფნის (იმედია მაგის ბრალია და ბრაკი არ გამომადგა) მაშინ მომიწევს 1.5 ვოლტიანი კიტის ყიდვა მინიმუმ 12 მინდოდა რამი და ესე ახალიც და ძველიც 6გბ-იანი კიტებია ცალცალკე

10 minutes ago, berka said:

კვება არამგონია.კარგად გატესტე და ფოტოები დადე აბა.მაგ ოპერებს მოსდით კონფლიქტი და როგორც ორ ღრუბელს შორის შეჯახების დროს ხდება თითქმის იგივე ხდება აქაც.აქამდე რომელი სლოტებიც თავისუფალი იყო ეგ სლოტებიც შეამოწმე ნამდვილად მუშაა და რამე დეფექტი ხოარააქვს

სახლში რო მივალ შევამოწმებ და დავსქრინავ.

ჯერ ძველ სლოტებზე შევამოწმებ ახალ ოპერატიულებს და მერე ახალ (აქამდე უხმარ) სლოტებზეც მემტესტით

Link to post
Share on other sites

გამორიცხვის მეთოდს მიყევი და პრობლემის მიზეზს მალე გავიგებთ

Link to post
Share on other sites

მგონი მაზერის ბრალია http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2986#memory support list

1600-იანებზე უწერია One DIMM Per Channel Only

ანუ 3 ცალი უნდა იყოს და არა 6 According to Intel spec definition that XMP DIMMs and DDR3-1600 above are supported for one DIMM per channel only

მგონი ტყუილად ვიყიდე :D

When enabling 3 Channel mode with 3 memory modules, be sure to install them in the DDR3_1, DDR3_3 and DDR3_5 sockets ვერც იმ "უხმარ" სლოტებს შევამოწმებ ცალკე

რაც ამ სიაშია იმ კიტებს მოვძებნი თუ იქნება იაფად 12გბ-იანი კიტი მაინც ვნახო

სიის მიხედვით რაც ვნახე მარტო ეს შემიძლია დავაყენო 6 ცალი 2გბ-იანი მოდული https://www.amazon.com/Kingston-ValueRAM-1333MHz-KVR1333D3N9-2G/dp/B0019MI1CW/

ხელფასზე გამოვწერ თუ კიდე იქნება 6 ცალს და დავაყენებ

1333-ზე არასტაბილური გამოადგა ზოგს მარა 1066-ზე უპრობლემოდ მუშაობს მაგ შემთხვევაშიო.

მგონი მაზერის ბრალია მაინც შევამოწმებ რო მივალ ოპერატიულის სიბრაკე რო გამოვრიცხო

Link to post
Share on other sites

ოპერების გაზრდა თამაშებისთვის გინდა?

Link to post
Share on other sites
2 hours ago, berka said:

ოპერების გაზრდა თამაშებისთვის გინდა?

თამაშებისთვისაც და ადობე პრემიერისთვისაც (უფრო პრემიერისთვის თამაშს რასაც ვთამაშობ ყოფნის 6გბ)

Link to post
Share on other sites

გავასწორე. ე.წ. მაცივრის დამცავიანი დამაგრძელებლის ბრალი იყო, ალბათ დატვირთვას ვერ გაუძლო :D პირდაპირ შევაერთე ჩვეულებრივი დამაგრძელებლით და ხმა არ ამოუღია ტესტებიც უპრობლემოდ გაიარა ყველამ ერთად და თამაშიც აღარ დაქრეშილა. მადლობა გამოხმაურებისთვის :)  იმედია მართლა მაგის ბრალი იყო და დამთხვევა არაა. უბრალოდ აქდე პრობლემა არ ჰქონია და ისე დაემთხვა არც მიფიქრია არა და ადრეც მქონდა მაგნაირ დამაგრძელებელზე მსგავსი პრობლემა აპგრეიდის გარეშე

Link to post
Share on other sites

დავხურავ მაშინ თემას თუ მოგვარდა პრობლემა

Link to post
Share on other sites
  • George locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...