Jump to content
lasha1616

windows 10-ზე პროცესორის სიხშირიე დაბალია

Recommended Posts

გამარჯობათ

დღეს დავაყენე win 10 მაგრამ პროცესორის სიხშირე 1,7 Ghz-ზე დგას დაუტვირთავზეც და დატვირთულზეც.

ბიოსიდან მითითებული მაქ 3,7 Ghz, ტურბო გათიშული მაქვს. ვოლტაჟსაც მოუმატე 0,9-დან 1,2-მდე თუმცა სიხშირე არ ადის.

ვინდოუსის პოვერ მენეჯმენტში Control Panel\All Control Panel Items\Power Options - high პერფორმანსზე გადავიყვანე, თუმცა მაინც არაფერი გამოდის...

AMD Overdrive-დან როცა ვცვლი ვოლტაჟს და სიხშირეს, არანაირი რეაგირება არააქ პროცესორს.

რა უნდა მოსვლოდა?

Share this post


Link to post
Share on other sites

აბა ბიოსი დაარესეტე. ან F5 ან უკეთესი იქნება ელემენტი ამოიღე & ჩასვი

Share this post


Link to post
Share on other sites

ინტეგრირებული GPU გავზარდე 720 MHz-დან 900-მდე და გაიზარდა, მაგრამ პროცესორის სიხშირე არ იზრდება. ვინდოუს 7-ზე გუშინ მუშაობდა. მემგონი თვითონ ვინდოუს 10-შია რაღაც...

Share this post


Link to post
Share on other sites

რითი ნახულობ? შეიძლება 10-ის ტასკ მენეჯერი ურევდეს. CPU-z-თ ნახულობ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

კიდე შევედი ბიოსში, გადავხედე რაიმე შეცდომით ხომ არ მაქვს დაყენებული მაგრამ ყველაფერი წერსიგშია.

მამრავლი მიყენია 40x100-ზე ანუ 4Ghz-ზე რომ იმუშაოს. ტურბო გამორთულია.

GPU-ს სიხშირე 720-დან 900-ზე გავზარდე და ვინდოუსშიც ასე ჩანს.

პროცესორის სიხშირე კი მაინც 1,7-ზე დგას, ფეხს არ იცვლის არც მეტი არც ნაკლები..

6adc7c9d0180.jpg

აგერ სტრესის დროს თქვენც ხედავთ რომ 1,7 Ghz-ზე დგას.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

windows-ში power management- ში შედი და ნახე power saving-ზე ხო არ აყენია?

Share this post


Link to post
Share on other sites

cool n quiet-ი უბერავს, bios rest, bios upgrade, driver reinstall.

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 minutes ago, მათე said:

windows-ში power management- ში შედი და ნახე power saving-ზე ხო არ აყენია?

ჰო ეგ ვიფიქრე მეც და high-ზე დავაყენე. ეხლაც high-ზე აყენია და არაფერს არ შვება.

 

15 minutes ago, ailamo said:

cool n quiet-ი უბერავს, bios rest, bios upgrade, driver reinstall.

cool n quiet- ესეც გამოვრთე...

ბიოსიც ბოლო ვერსიაზე მიყენია.

 

ვინდოუს 7 კარგა ხანი მეყენა, ბევრი პროგრამები მქონდა ჩაწერილ წაშლილი და საკმაოდ იყო "დაბინძურებული".

ვიფუქრე ბარემ 10-ს დავაყენებ თქო და უპრობლემოდ დაყენდა. ყველაფერი სტანდარტულად როგორც წესი და კანონია ისე დაყენდა.

ონლაინ თამაშს ვთამაშბ და ვიგრძენი რომ დაბალი FPS ჰქონდა... თავიდან აზრზე ვერ მოვედი რაში იყო საქმე.. ბოლოს ვნახე სიხშირე და თურმე 1,7 Ghz-ზე მუშაობს.

 

ეხლა default-ზე დავაყენე მთლიანი ბიოსი (რათქმაუნდა ტურბო ჩართულია) მაგრამ მაინც 1,7-ზე დგას პროცი.

თვითნ ბიოსში მანახებს რომ მიყენია 40x100-ზე მაგრამ ვინდოუსი რომ ირთვება მხვდება 17x100-ზე. თამაშს რომ ვთამაშობ ვგრძნობ რომ ის FPS-არააქ რაც win 7-ზე მქონდა.

ერთ-ერთ თამაშში სადაც FPS-ს ჩანს, 10-მდე ეცემა კადრთა რაოდენობა, როცა win 7-ზე 60-ზე დაბლა არ ჩამოდიოდა... უბრალოდ ეს პროცესორის დაბალი სიხშირის გამოა და ვერ გავიგე როგორ გავზარდო..

Share this post


Link to post
Share on other sites

გუგლშიც ვერაფერი ვნახე მაგ პროცესორის დაბალ სიხშირეზე გაჭედვაზე, აშკარად რაღაც ისეა მითითებული რო ალიმიტებს... აბა სევენი დააყენე ნახე თუ ალიმიტებს 10-ს ბრალი არ არის და ბიოსშია რაღაც შესაცვლელი

Share this post


Link to post
Share on other sites
50 minutes ago, OpTiMeR said:

გუგლშიც ვერაფერი ვნახე მაგ პროცესორის დაბალ სიხშირეზე გაჭედვაზე, აშკარად რაღაც ისეა მითითებული რო ალიმიტებს... აბა სევენი დააყენე ნახე თუ ალიმიტებს 10-ს ბრალი არ არის და ბიოსშია რაღაც შესაცვლელი

10-ის ბრალია, ბევრს აქვს პრობლემა, კონკრეტული პროცესორის გარეშე მოძებნე და ამოაგდებს.

მაინც ვიპოვე მემგონი 

რეკავერი კონსოლიდან რეესტრში ჩაასწორე

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\AmdPPM

start-ს ჩაუწერე 4

თუ არ უშველა

 c:\windows\system32\drivers\amdppm.sys გადაარქვი სახელი

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, ailamo said:

10-ის ბრალია, ბევრს აქვს პრობლემა, კონკრეტული პროცესორის გარეშე მოძებნე და ამოაგდებს.

მაინც ვიპოვე მემგონი 

რეკავერი კონსოლიდან რეესტრში ჩაასწორე

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\AmdPPM

start-ს ჩაუწერე 4

თუ არ უშველა

 c:\windows\system32\drivers\amdppm.sys გადაარქვი სახელი

 

 

 

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\AmdPPM

start-ს ჩაუწერე 4

ეს ვცადე მაგრამ უშედეგოდ, არაფერი არ ჰქნა.

 

 c:\windows\system32\drivers\amdppm.sys გადაარქვი სახელი < ამას სახელი ვერ გადავარქვი, trustinstaller არ ხარო თუ რაღაც ეგეთ დამიწერა. ადმინისტრატორით მივეცი rename თუმცა მაინც იგივე დამიწერა, trustinstaller არ ხარო.

 

თვითონ ვინდოუს 10-შია რაღაც პრობლემა... ბიოსში რასაც ვაყენებ, ისე მხვდება ყველაფერი, ვინდოუს 10 როცა იტვირთება, ეტყობა ბიოსის პარამეტრებს ვერ ტვირთავს და უმდაბლეს მამრავლზე აყენებს პროცესორს. win 8-ზე ესეთი პრობლება არ მქონია. ვინდოუსი აქედან გადაწერილი მიყენია..

გადავალ ისევ ვინდოუს 7-ზე თუ ვერაფერ მოვუხერხე მალე..

Share this post


Link to post
Share on other sites

ამდ-ს უტევს Windows 10 :D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, lasha1616 said:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\AmdPPM

start-ს ჩაუწერე 4

ეს ვცადე მაგრამ უშედეგოდ, არაფერი არ ჰქნა.

 

 c:\windows\system32\drivers\amdppm.sys გადაარქვი სახელი < ამას სახელი ვერ გადავარქვი, trustinstaller არ ხარო თუ რაღაც ეგეთ დამიწერა. ადმინისტრატორით მივეცი rename თუმცა მაინც იგივე დამიწერა, trustinstaller არ ხარო.

 

თვითონ ვინდოუს 10-შია რაღაც პრობლემა... ბიოსში რასაც ვაყენებ, ისე მხვდება ყველაფერი, ვინდოუს 10 როცა იტვირთება, ეტყობა ბიოსის პარამეტრებს ვერ ტვირთავს და უმდაბლეს მამრავლზე აყენებს პროცესორს. win 8-ზე ესეთი პრობლება არ მქონია. ვინდოუსი აქედან გადაწერილი მიყენია..

გადავალ ისევ ვინდოუს 7-ზე თუ ვერაფერ მოვუხერხე მალე..

რამე boot დისკიდან გადაარქვი სახელი

Share this post


Link to post
Share on other sites

მეგობრებო მგონი მივაგენი ჩემნაირ პრობლემას.

http://answers.microsoft.com/en-us/insider/forum/insider_wintp-insider_devices/windows-10-conflicting-with-intel-cpu-turbo-mode/913f0816-ccd0-46c2-8e56-d1b945478143?auth=1

ეს ყოფილა ბაგი რომელიც როგორც ჩანს ჯერ ვერ გამოასწორეს. 

მთლიანი გვერდი წავიკითხე კომენტარებიანად და როგორც ჩანს ეს ბაგი თავს იჩენს ზოგიერთ მოდელებზე. ეტყობა ბოლომდე ვერ აღმოფხვრეს ეს ბაგი. განახლებას გავუკეთებ დღეს ვნახოთ რა გამოვა...

შედეგებს დავწერ მოგვიანებით, ჯერ კიდე დამრჩა 1-2 საცდელი ვარიანტი და იმედია გამოვა..

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

განახლება გავუკეთე და მხოლოდ ეს ორი განახლებაა მარტო?

3a1a98eefc66.jpg

თქვენთან როგორაა?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, ailamo said:

ეგრე გავაკეთე და მხოლოდ ვიზუალური ცვლილება მოახდინა. ანუ task manager-ში (ზედა სურათში როგორც ჩანს) როცა პროცესორის სიჩქარე 1,64 GHz-ს მანახებდა, შეცვლის შემდე მაქსიმალურ სიჩქარეს დაამთხვია ანუ 3,99GHz-ს, ასევე გრაფიკულ შკალაზეც ბოლომდე გაშალა დატვირთვის მაჩვენებელი, მაგრამ პროცესორის სიხშირე მაინც არ ასწია, ისევ 1,7-ს ანახებდა, ამიტომაც ისევ ისე დავაყენე როგორც თავიდანვე იყო.

 

მიუხედავად ამისა გამოსავალი მაინც მოვნახე

მე როგორც ვხვდები, ვინდოუს 10 რატომღაც ვოლტაჟის კონტროლს ვერ ახერხებს ბიოსიდან. ბიოსში ჩემს მიერ მითითებულ ვოლტაჟს არ უყურებს და ვინდოუსის ჩატვირთვის დროს თვითნებურად დაბლა აგდებს უმდაბლეს ვოლტაჟამდე (ასე მგონია).

უმდაბლესი ვოლტაჟი ჩემ მაზერზე არის 0,9 V და ამ ენერგიაზე, 1,7-Ghz-ზე მეტს ალბათ ვერ/არ დებს ეს პროცესორი (ფაქტია სტრესის დროს 1,8 GHz-მდე არც ასულა. ისე კი დარწმუნებული ვარ 0,9 ვოლტით უფრო მეტ სიხშირესაც დადებს ვინდოუს 7-ზე)

 

 ჩემ მაზერზე ორი ცალი OC-ისთვის განკუთვნილი სვიჩებია. ერთ-ერთი სვიჩი hardware დონეზე უმატებს ვოლტაჟს (0,5 ვოლტამდე სადღაც). რადგან ეს ვინდოუსი ბიოსიდან გაწერილ ვოლტაჟს ვერ/არ კითხულობს, ეხლა მაზერიდან სვიჩით მოვუმატე ვოლტაჟი და გამოვიდა 1,4 ვოლტაი. შედეგმაც არ დააყოვნა და პროცესორი დადგა მითითებული სტოკ სიხშირეზე 100x37= 3.7 GHz

 

ea18166417ea.jpg

 

1) P.S. მე ეს ბილდი მიყენია, ძველია? თქვენც ეს ბილდი გაქვთ?

2) P.S. განახლება გავუკეთე ვინდოუსს და მხოლოდ 2 განახლება გააკეთა. ესე ცოტა რატომ?

b8059052cd75.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Installed RAM-ს 3.47-ს რატო ხედავს 32 ბიტიანი გაქვს?

Share this post


Link to post
Share on other sites
42 minutes ago, OpTiMeR said:

Installed RAM-ს 3.47-ს რატო ხედავს 32 ბიტიანი გაქვს?

არა 64 ბიტიანი მიყენია თუმცა წარმოდგენა არ მაქვს installed 3,47 GB-ს რატო აჩვენებს. ალბათ იმიტომ რომ hardware reserved 4,5 GB-ია თუმცა ვერ ვხვდები ამხელა რეზერვი რათ უნდა.

ასევე ოპერების სიჩქარე ბიოსიდან 2400 MHz-ზე მიყენია თუმცა როგორც ვხედავთ task manager-ში 2134 MHz-ს აჩვენებს...

a390e6fa38fa.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

msconfig >> boot >> advanced settings >> maximum memory (თოლია მონიშნე) >> და ჩაწერე 8192

მეორე გზა: თუ 2x4GB გაქვს, სხვა DIMM-ებში გადაიტანე ერთით მარცხნივ ან მარჯვნივ, ოღონდ რა თქმა უნდა ისე, რომ dual channel არ დაირღვეს... თუ 1 ცალი 8 გაქვს სხვა DIMM-ში გადაიტანე უბრალოდ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, OpTiMeR said:

msconfig >> boot >> advanced settings >> maximum memory (თოლია მონიშნე) >> და ჩაწერე 8192

მეორე გზა: თუ 2x4GB გაქვს, სხვა DIMM-ებში გადაიტანე ერთით მარცხნივ ან მარჯვნივ, ოღონდ რა თქმა უნდა ისე, რომ dual channel არ დაირღვეს... თუ 1 ცალი 8 გაქვს სხვა DIMM-ში გადაიტანე უბრალოდ...

2x4GB მაქვს

Quote

 msconfig >> boot >> advanced settings >> maximum memory (თოლია მონიშნე) >> და ჩაწერე 8192

გავაკეთე ეგრე მაგრამ მაინც არაფერი გამოვიდა. msconfig-ში რომ შევედი და შევცვალე, რესტარტი მოითხოვა. დარესტარტების მერე ისევ გავხსენი msconfig  და maximum memory განულებული იყო ...

თან სინგლში მუშაობს... :vis:

 

მოკლედ ვინ 10 ბაგებითაა გაძეძგილი ან მაინცადამინც ჩემ კომპზე იბაგება ყველაფერი...

ჰო კიდევ დამავიწყდა მეთქვა, 3 დღის წინ, ზუსტად ეს ვინდოუსი რაც მე მიყენია, დავაყენე მეზობლის კომპზე (სენდის თუ ივის პროცესორი აქვს, ზუსტად აღარ მახსოვს), ესიგი ბლუსქრინებმა, ფრიზებმა და სისტემის უეცარმა დარესტარტებებმა ჭკუიდან გადაიყვანა (ბიოსი ბოლომდე განვუახლე). მერე ისევ ვინდოუს 7 ჩავუწერე და მუშაობს იდეალურად... მემგონი ვინდოუს 10 არ მივარგა თუმცა ოფიციალური მაიკროსოფტისგანაა გადმოწერილი... არ ვიცი მოკლედ ვინდოუს 10-ს ვერ იტანს ჩემი სისტემა...

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, lasha1616 said:

2x4GB მაქვს

გავაკეთე ეგრე მაგრამ მაინც არაფერი გამოვიდა. msconfig-ში რომ შევედი და შევცვალე, რესტარტი მოითხოვა. დარესტარტების მერე ისევ გავხსენი msconfig  და maximum memory განულებული იყო ...

თან სინგლში მუშაობს... :vis:

 

მოკლედ ვინ 10 ბაგებითაა გაძეძგილი ან მაინცადამინც ჩემ კომპზე იბაგება ყველაფერი...

ჰო კიდევ დამავიწყდა მეთქვა, 3 დღის წინ, ზუსტად ეს ვინდოუსი რაც მე მიყენია, დავაყენე მეზობლის კომპზე (სენდის თუ ივის პროცესორი აქვს, ზუსტად აღარ მახსოვს), ესიგი ბლუსქრინებმა, ფრიზებმა და სისტემის უეცარმა დარესტარტებებმა ჭკუიდან გადაიყვანა (ბიოსი ბოლომდე განვუახლე). მერე ისევ ვინდოუს 7 ჩავუწერე და მუშაობს იდეალურად... მემგონი ვინდოუს 10 არ მივარგა თუმცა ოფიციალური მაიკროსოფტისგანაა გადმოწერილი... არ ვიცი მოკლედ ვინდოუს 10-ს ვერ იტანს ჩემი სისტემა...

რავიცი მე მაგალითად რაც 10 გამოვიდა მას შემდეგ ყველას ვუყენებ და ბევრთან დამიენებია და არავისთან მსგავსი პრობლემა არ ყოფილა. პირიქიდ მეუბნებიან რომ მაგარი ვინდოუსიაო :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

AMD-ს კომპზე რომ არაფერი ვთქვათ, მეზობლის კომპზე რომელსაც სენდის პროცესორი აქვს, მაზერი MSI-ის ფირმის H61 ჩიპსეტზე, ზუსტად ეს 64 ბიტიანი ვინდოუს 10 დავაყენე. ბიოსი ბოლომდე განვაახლე თან.

კომპი იფრიზებოდა, იჭედებოდა, რესტარტდებოდა, ხან საერთოდ არც ირთვებოდა... ეს ფაქტია რასაც მე ვწერ. ეხლა ჩემს კომპზეც დააყენე და კი ხედავთ რაც მოხდა.

ოპერატიული მეხსიერებაზე 8 GB-ის მაგივრად 3.5-ს იყენებს, თან სინგლში მუშაობს. 2400 ჰერცის მაგივრად 2134-ს აჩვენებს (ამას რით ვუშველო არ ვიცი)

მერე ბიოსიდან მითითებულ პარამეტრებს არ კითხულობს, ვოლტაჟს აგდებს დაბლა, სანამ მაზერიდან არ გავზარდე hardware დონეზე, ისე სიხშირე ვერ ავწიე.

დანარჩენი რავი მუშაობს, არ ჭედავს და არ იფრიზება მაგრამ ფაქტი სახეზეა, ბოლომდე ვერ ერგება ყველანაირ კომპიუტერს. ერთ-ერთ ნოუთბუქზეც დავაყენე ვინ 10 როგორც კი გამოვიდა, ის უპრობლემოდ მუშაობს, მაგრამ ეტყობა რაღაც ჩემი და ჩემი მეზობლის განსაკუთრებული შემთხვევაა...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...