Recommended Posts

ქართულები რაც მე ვიცი არცერთი არ ვარგა დამწყებთათვის.

რთული ენითაა ყველა დაწერილი

ვინც დამწყებია და საერთოდ აზრზე არაა რა არის პროგრამირება ალგორითმი და ა.შ ვურჩევ bucky - ს გაკვეთილებს :))(https://www.youtube.com/user/thenewboston) ძალიან მარტივად ხსნის.

 

პ.ს ეხლა შევამჩნიე ეს განყოფილება და ძალიან გამიხარდა

მეც სწავლის პროცესში ვარ, C++ ვსწავლობ ჩემით, ცოტა ნებისყოფა და დრო მიტ*აკებს, მაგრამ მთლიანობაში მგონი რაღაც გამომდის :))

  • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites

ქართულებს მეც გადავხედე და მართლა არ ვარგა არც ერთი. აქ რაც დევს გეპეის ლექტორის დაწერილია და პირდაპირ აპლიკაციების აგებით იწყებს რაც არასწორია ჩემი აზრით.

Share this post


Link to post
Share on other sites

LedZeppelin, მეც შენ დღეში ვარ დრო არ მაქ და ნელ ნელა ვსწავლობ

Share this post


Link to post
Share on other sites

მშვენიერი ენითაა და წერილი რას უწუნებთ მვერ გავიგე არაფრით არ ჩამოუვარდება არც რუსულს და არც ინგლისურს მთავარია მონდომებით და ყურადღებით ისწავლო.

მიშას კი მივეცი ქართული და ინგლისური წინგები c# და C++ იყო მგონი და ატვითავდა არ მინახია ეგ წიგნები ერთერთი საუკეთესოებია. ტექნიკურ უნივერსიტეტის წიგნს გადახედეთ ეგეც კარგია დამწყებებისთვის ც# სწავლა ვისაც უნდა.

Share this post


Link to post
Share on other sites

მშვენიერი ენითაა და წერილი რას უწუნებთ მვერ გავიგე არაფრით არ ჩამოუვარდება არც რუსულს და არც ინგლისურს მთავარია მონდომებით და ყურადღებით ისწავლო.

მიშას კი მივეცი ქართული და ინგლისური წინგები c# და C++ იყო მგონი და ატვითავდა არ მინახია ეგ წიგნები ერთერთი საუკეთესოებია. ტექნიკურ უნივერსიტეტის წიგნს გადახედეთ ეგეც კარგია დამწყებებისთვის ც# სწავლა ვისაც უნდა.

მშვენიერი ენით აა დაწერილი მაშინ თუ ძირეულ ნაწილში კარგად ერკვევი. როცა ენის სწავლას პირდაპირ დიზაინზე მუშაობით იწყებ ძალიან ცუდია. შეიძლება რაღაცები დაიზეპირო ეგრე მაგრამ ძირითადი რაცაა იმას ვერ ისწავლი. რომან სამხარაძის წიგნზე მაქვს საუბარი

კი ავტივრთე ეგ წიგნი მაგრამ მაინც. c++-ს წიგნისთვის კი არ გადამიხედავს სიმარათლე რომ გითხრა. მაგრამ ეგეც დავდე მეორე თემაში

Share this post


Link to post
Share on other sites

მომხედეთ ვინმემ :D

 

ფუნქცია როგორ გამოვიძახო?

 

მაქვს აღწერილი რაღაც void myString() ფუნქცია რომელსაც პარამეტრად არაფერს არ გადავცემ და შიგნით ვაკეთებ რაღაცებს. მეინში როგორ უნდა გამოვიძახო ეს ფუნქცია? C++-სავით რომ ვაკეთებ მიწითლებს.

Share this post


Link to post
Share on other sites

გავაკეთე. სტატიკური ფუნქცია უნდა გამეკეთებინა. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

საღამოთი ვიზუალის ლინკს მოგაწვდით გუგლ დრაივზე მაქვს ატვირთული 2012.

Share this post


Link to post
Share on other sites

საღამოთი ვიზუალის ლინკს მოგაწვდით გუგლ დრაივზე მაქვს ატვირთული 2012.

2012 მიჭედავდა და წავშალე :D თან ენების არჩევის საშუალება არ აქვს ყველაფერს აყენებს და სად მაქვს მაგდენი ადგილი :D C#-ის მეტია რაფერი მჭირდება მე კიდე. ისე რა პლიუსები აქვს? კარგად ვერ დავტესტე.

Share this post


Link to post
Share on other sites

სად არ აქვს ენების არჩევის საშუალება  ქართულს ხედავს ჩვეულებრივათ. ინტერფესისი ენა რომ შეცვალო ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

სად არ აქვს ენების არჩევის საშუალება  ქართულს ხედავს ჩვეულებრივათ. ინტერფესისი ენა რომ შეცვალო ? 

პროგრამირების ენებზე გეუბნები :D 2010-ში ინსტალაციისას ვირჩევდი რომელი მინდოდა. მაგალIთად ახლა მხოლოდ C#-ის ბიბლიოთეკები მაქვს ჩაწერილი. მაგაზე ვერ ავირჩიე

Share this post


Link to post
Share on other sites

ქართულები რაც მე ვიცი არცერთი არ ვარგა დამწყებთათვის.

რთული ენითაა ყველა დაწერილი

ვინც დამწყებია და საერთოდ აზრზე არაა რა არის პროგრამირება ალგორითმი და ა.შ ვურჩევ bucky - ს გაკვეთილებს :))(https://www.youtube.com/user/thenewboston) ძალიან მარტივად ხსნის.

 

პ.ს ეხლა შევამჩნიე ეს განყოფილება და ძალიან გამიხარდა

მეც სწავლის პროცესში ვარ, C++ ვსწავლობ ჩემით, ცოტა ნებისყოფა და დრო მიტ*აკებს, მაგრამ მთლიანობაში მგონი რაღაც გამომდის :))

 

კი ეგ მაგარი როჟაა, ძაან მაგარი ტუტორები უდევს

Share this post


Link to post
Share on other sites

გამეღრძო ტვინი რა...

 

ბაბლ სორტი მაქვს დასაწერი ანიმაციით - GUI-ში და იმენა დავიტანჯე :|

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

სად სწავლობ?? რა სპეციალობაზე :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

რავი რაც გინდა... აიღეთ და რამე პროგრამა დაწერეთ :)

ჯერ მაგდენი არ ვიცი რომ რამე საინტერესო შევქმნა ჩემით, მაგრამ ერთ-ორ თვეში ალბათ "ხოდზე" ვიქნები.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

ტექსტის კონვერტერი დავწერე -_-

სინტაქსის ცოდნა უნდა, ისე მარტივია. გავალამაზებ და ავტვირთავ მერე.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ტექსტის კონვერტერი დავწერე -_-

სინტაქსის ცოდნა უნდა, ისე მარტივია. გავალამაზებ და ავტვირთავ მერე.

საიდან სად გადაყავს? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

საიდან სად გადაყავს? 

ინგლისურიდან ქართულზე. რუსულსაც დავამატებ. 

მეინში მიწერია ეხლა პროგრამა. კლასში გადავწერ სავარაუდოდ და მეინში მარტო გამოძახებას გავაკეთებ.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

ინგლისურიდან ქართულზე. რუსულსაც დავამატებ. 

მეინში მიწერია ეხლა პროგრამა. კლასში გადავწერ სავარაუდოდ და მეინში მარტო გამოძახებას გავაკეთებ.  

google translate -ის მსგავსი რაღაცაა თუ უბრალოდ ფონტს ცვლის და მგალითად ა-ს მაგივრად a დაიწერებოდა

Share this post


Link to post
Share on other sites

google translate -ის მსგავსი რაღაცაა თუ უბრალოდ ფონტს ცვლის და მგალითად ა-ს მაგივრად a დაიწერებოდა

ხო ფონტს ცვლის. "gela"-ს რომ შეიყვან გამოიტანს "გელა"-ს

სინტაქსურად ლექსიკონის დაწერა უფრო ადვილია ისე. კონვერტაციაც არ სჭირდება მაგას სტრინგიდან ჩარში.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ხო ფონტს ცვლის. "gela"-ს რომ შეიყვან გამოიტანს "გელა"-ს

სინტაქსურად ლექსიკონის დაწერა უფრო ადვილია ისე. კონვერტაციაც არ სჭირდება მაგას სტრინგიდან ჩარში.

შენ რასაც აკეთებ კარგი რამეა, მეც შეიძლება გავაკეთო. გამოსადგერია ვეშია. თეორიულად სტრინგს შლი ჩარებად და მერე თითო ჩარი გადაგყავს და ბეჭდავ. არ უნდა იყოს ძნელი, უბრალოდ შეიძლება ცოტა გრძელი გამოვიდეს

Share this post


Link to post
Share on other sites

შენ რასაც აკეთებ კარგი რამეა, მეც შეიძლება გავაკეთო. გამოსადგერია ვეშია. თეორიულად სტრინგს შლი ჩარებად და მერე თითო ჩარი გადაგყავს და ბეჭდავ. არ უნდა იყოს ძნელი, უბრალოდ შეიძლება ცოტა გრძელი გამოვიდეს

ჰო, ეგრე ვაკეთებ. if-else ქეისი უნდა ყველა ასოსთვის ცალკე და მაგაში იხარჯება დრო ძირითადად.

მერე თუ დაგჭირდა მითხარი და გამოგიგზავნი მაგ if-else პირობებს დრო რომ არ დაკარგო წერაში ტყუილად.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ჰო, ეგრე ვაკეთებ. if-else ქეისი უნდა ყველა ასოსთვის ცალკე და მაგაში იხარჯება დრო ძირითადად.

მერე თუ დაგჭირდა მითხარი და გამოგიგზავნი მაგ if-else პირობებს დრო რომ არ დაკარგო წერაში ტყუილად.

if-else ის გარეშეც გამოვა, ხელით წერ შენ ყველა ასოს და მაგიტომ გჭირდება ეგრე თორე პირდაპირაც უნდა იყოს რამე ხერხი, ან მექანიკურად რომ ქნა მაგრამ if-else ის გარეშე შეგიძლია switch იხმარო

Share this post


Link to post
Share on other sites

if-else ის გარეშეც გამოვა, ხელით წერ შენ ყველა ასოს და მაგიტომ გჭირდება ეგრე თორე პირდაპირაც უნდა იყოს რამე ხერხი, ან მექანიკურად რომ ქნა მაგრამ if-else ის გარეშე შეგიძლია switch იხმარო

a რომ "ა"-დ უნდა გადააკეთოს ვერ ჩაიწერება ისე სხვანაირად. შემიძლია ასოების მთელი შუალედი ავიღო მაგრამ რანაირად შევუთავსებ მერე? სიმბოლოებზე შესაძლებელია რომ გადააკოპიროს ჩვეულებრივ მაგრამ ასოებზე ავტომატურად რომ ცვლიდეს არამგონია. ასოების თანმიმდევრობა მაინც რომ ემთხვეოდეს შეიძლებოდა ციკლის ან რამის მოფიქრება, მაგრამ ესე არ გამოვა.

 

switch-იც იგივეა ამ შემთხვევაში.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now